Rusi bi se (o)trijeznili
Hik
OBJAVA: Utorak, 12. rujna 2017. 10:41
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Rusi bi se (o)trijeznili
0

Kao najefikasniju mjeru u borbi protiv alkoholizma Rusi smatraju zabranu prodaje alkohola građanima mlađim od 21 godine

Rusi bi u znatnoj većini (64 posto) podržali kampanju borbe protiv alkoholizma, pokazuje najnovije istraživanje.

Anketa Sveruskog centra za istraživanje javnog mnijenja (VCIOM) otkriva da 41 posto ispitanika u svom okruženju ima alkoholičara.

Istraživanje pokazuje da 45 posto anketiranih smatra da je alkoholizam bolest koja zahtijeva medicinski tretman, a 27 posto misli da je riječ o bolesti "društvenog karaktera", prenijela je Srna.

Mjere koje ruske vlasti poduzimaju kako bi smanjile potrošnju alkohola 41 posto ispitanika naziva nedovoljnim, a svega devet posto mjere smatra "pretjeranim", dok 35 posto misli da su odgovarajuće.

Kao najefikasniju mjeru u borbi protiv alkoholizma Rusi smatraju zabranu prodaje alkohola građanima mlađim od 21 godine (53 posto ispitanika).

Osim toga, po mišljenju 46 posto anketiranih, efikasno je i promoviranje zdravog načina života (48 posto ispitanika).

Anketa pokazuje da je smanjen broj onih koji vjeruju u "uvođenje krivičnopravne odgovornosti za ispijanje alkoholnih pića i opijanje na javnim mjestima" - s 39 posto u 2005. na 28 posto u 2017. godini.

Najmanje popularne mjere u borbi protiv alkohola su: povećanje cijena za alkoholne proizvode i uvođenje "suhog zakona".

Inače, u Rusiji je 11. rujna obilježen Dan trijeznih.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.