Verbalni dvoboj

Red Bull RapLika: Najbolji trenuci regionalnog finala

Lifestyle / Flash | 22. 05. 2017. u 14:47 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Što povezuje Donalda Trumpa, Real Madrid i Jean-Claude Van Dammea sa podrumom, novinama, vatrom i Instagramom? Najvjerovatnije - ništa. Osim činjenice da su se navedene osobe i riječi našli među zadanim temama na koje je osam najboljih regionalnih freestyle repera sklapalo improvizovane rime u velikom finalu Red Bull RapLike, u petak u Tuzli.

Kako vam Chuck Norris, radio, Angela Merkel, album i Ibrahimović mogu pomoći da pobijedite na hip hop natjecanju? Odgovor je - itekako, ukoliko ih uspijete uklopiti u domišljate rime koje ćete uperiti protiv svog suparnika. Upravo to je učinio mladi tuzlanski reper Tarik Kasić, poznatiji kao Arot, kako bi se okitio naslovom najboljeg regionalnog freestylera.

Arot, Darko Richter, Krljo, Mali Princ, MC Nuha, Samuraj Krek, Sultan i VeB - ovo su MC-ijevi iz BiH, Hrvatske i Srbije, koji su se u petak 19. svibnja na Sonom trgu u Tuzli suočili u regionalnom finalu Red Bull RapLike, hip hop natjecanja u sklapanju rima na licu mjesta.

Oni su se borili u verbalnim dvobojima na temu zadanih riječi (poput gore pomenutih), kao i na slobodnu temu.

Svojim su umijećem oduševljavali publiku na punom Sonom trgu, istovremeno stavljajući žiri - u sastavu Almir (Dubioza Kolektiv), Frenkie, Grasshopper, Toza (Rap Skillz) i Celo 385 (Azzlackz) - pred teške odluke, tako da su borbe nerijetko završavale tek nakon produžetaka.

No, u finalnoj borbi suci su bili jednoglasni: Arot (BiH) je bio bolji od Samuraja Kreka (Srbija), tako da je Tuzlak zasluženo podigao pehar namijenjen pobjedniku regionalnog finala Red Bull RapLike.

''Ludo se osjećam, dugo sam vježbao za ovo. Svi ostali sudionici su isto tako bili dobri, želim to reći. Velika ljubav za njih. Osjećaj je nevjerojatan, što drugo da kažem'', rekao je oduševljeni pobjednik.

U pauzama betlova, publiku su svojim nastupima zabavljali Frenkie, Helem Nejse i Sajsi MC, koja je zajedno sa sestrom Tijanom bila i voditeljica cijelog događaja.

Dobra zabava je nastavljena uz afterparty u cafe baru Sloboda, te after-afterparty u Clubu Palma/Domu mladih Tuzla, sve do ranih jutarnjih sati. Finalisti su, pored glavne, osvojili i nagrade koje je osigurao Buzz Sneaker Station.

U videu osjetite djelić atmosfere sa hip hop spektakla u Tuzli i poslušajte izjave pobjednika i članova žirija.

Za više sadržaja sa regionalnog finala Red Bull RapLike, pratite web stranicu i Facebook profil natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close