Turisti

Putovanja: Pred kojim se znamenitostima najviše čeka i koje su cijene?

Lifestyle / Zdravlje | 19. 08. 2017. u 11:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pariz, London, Rim, New York... neke su od najposjećenijih destinacija. Ipak, kada turisti pođu u obilazak suočavaju se sa manje lijepom stvarnošću. Da bi obišli neku od najposjećenijih atrakcija suočavaju se sa dugim redovima u kojima se čeka i po nekoliko sati, piše B92.

TripAdvisor objavio je listu atrakcija za koje se najduže čeka u redu. Neki putnici su spremni i da plate više samo kako ne bi dugo stajali u redu. "Nevjerojatno iskustvo i vrijedno posjete, ali njegov značaj umanjuje trosatno čekanje u redu", napisao je jedan od turista koji je posjetio katakombe u Parizu.

"Red je bio nemoguć, spasio sam se dva sata čekanja kupovinom online ulaznice", naveo je drugi turist govoreći o bazilici svetog Petra u Vatikanu.

Također je popularna kupovina karata preko interneta čime se skraćuje čekanje u redovima. Turistima se također preporučuje da se prije odlaska u posjetu neke od svjetskih atrakcija raspitaju u kom vremenskom periodu se najmanje čeka.

Recimo za Empire state building se preporučuje posjeta između 8 i 11 sati prije podne i ponoći i jednog sata nakon ponoći kako bi se izbjegle gužve.

Službene stranice često nude prioritetan pristup onima koji rezerviraju unaprijed. Ovo je lista atrakcija na koje se najviše čeka i cijena ulaznica za iste:

1. Londonsko oko 2.5 sati (38 eura)

2. Sikstinska kapela u Vatikanu: 2 sata (24 eura)

3. Koloseum: 2 sata (18 eura)

4. Katakombe u Parizu: 2 sata (19 eura)

5. Eiffelov toranj: 2 sata (16 eura)

6. Bazilika svetog Petra u Vatikanu: 1.5 sati (slobodan ulaz)

7. London Tower: 1.5 sati (35 eura)

8. Muzej Van Gogha u Amsterdamu: 1.5 sati (17 eura)

9. Empire state building: 1.5 sati (34 eura)

10. Katedrala Notre Damme u Parizu: 1 sat (ulaz besplatan).

Kopirati
Drag cursor here to close