Dobro dijelo

Prozor-Rama: Novi dobročinitelj platio struju i dugove za 17 obitelji

Lifestyle / Flash | 03. 12. 2016. u 19:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije tjedan dana portal Rama-Prozor.info objavio je priču o anonimnom Ramcu koji je platio struju za 16 dužnika kako bi Božić dočekali što radosnije. Njihovu priču prenijeli su mnogi poznati mediji iz BiH, Hrvatske, Srbije.

Možda potaknut dobrim djelom i lijepom gestom ovog anonimnog dobročinitelja, krajem ovog tjedna u odjel opskrbe Elektroprivrede HZ HB u Prozoru, preko posrednika, novi dobročinitelj uplatio je novce s istim ciljem i istom željom; anonimno, svojim činom pomoći najpotrebnijima u općini Prozor-Rama kako bi Božić dočekali radosno – doznaje portal Rama-Prozor.info.

Kako su za portal Rama-Prozor.info iz odjela opskrbe Elektroprivrede HZ HB rekli, uplaćenim iznosom novca plaćeni su računi i podmireni dugovi za 17 obitelji.

Biti dobročinitelj nije nešto što se kupuje ili stječe kao nagrada, nego nešto što se rađa i živi u čovjeku od njegovih prvih koraka. To je ono "nešto" što vas čini manjinom na ovome svijetu, kada i pored svih životnih uspona i padova ipak mislite na one ljude koji su u puno većoj potrebi od vas samih.

Sami čin milosrđa je nešto što vas izdiže iznad naše svakodnevice, iznad sivila i tame ljudskih sudbina, i potpuno vas približava toploj i vječnoj ljubavi koja ipak živi u svakom ljudskom biću.

Hvala ti dobri ramski čovječe u ime svih onih 17 obitelji koje će u radosti dočekati ovaj Božić. Što će ih obradovati tvoja pokazana ljubav prema čovjeku, ljubav prema bližnjemu, i ako ga ne poznaješ, on je tvoj.

Neka tebi i svim ovim ljudima kojima si pomogao bude čestit i blagoslovljen Božić, piše Rama-Prozor.info.

Kopirati
Drag cursor here to close