FOTO

Prozor/Rama: Maturanti školske 1976./1977. godine obilježili 40 godina mature

Lifestyle / Flash | 08. 07. 2017. u 09:21 Z.Stojanović

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne zaboravi lijepe dane! Jer ako njih zaboraviš, oni se neće vratiti. Ovi stihovi Phila Bosmansa najbolji su uvod u obilježavanje 40. Obljetnice mature generaciji koja je završila opću gimnaziju „Danial Jonić“ u Prozoru školske 1976./1977. godine.

Obilježavanje ove tako vrijedne obljetnice započelo je u petak, 07.07.2017. godine okupljanjem ispred Srednje škole Prozor koja je sljednica opće gimnzije „Danial Jonić“. Nakon okupljanja koje je započelo u 18 sati, nekadašnji maturanti su s radošću dočekali svoje profesore; Vedata Hadžiosmanovića, Miljana Todorovića i Raifa Nezića.

Nakon 40 godina ponovno su sjeli u školske klupe a njihovi profesori su iz pozdravili i započeli sa prozivkom. U njihovo vrijeme bila su da razreda gimnazije; IV-a čiji je razrednik bio Jerko Radić i IV-b razrednika Vedata Hadžiosmanovića. Prof. Radić je preminuo te je prozivku obadva razreda izvršio prof. Vedat.

Na samom početku iskazana je počast svim preminulim maturantima i njihovim profesorima.
Prozivka učenika je bila prigoda za prisjećanje mnogobrojnih učeničkih dogodovština. Rado su se svi sjetili brojnih zanimljivih događaja iz školskih klupa, izvannastavnih aktivnosti pa čak i dogodovština sa ekskurzije i zajedničkog odlaska u kino.

Sakupljeni skoro sa svih strana svjeta maturnti koji su pristigli na ovu obljetnicu osjetili su taj učenički žar prepun emocija. Rado su se prisjetili svih svojih kolega i svega onog što je obilježilo njihov učenički život.

Tijekom prozivke mogla se osjetiti samo radost sjećanja na taj učenički život. Radost je bila i upoznavanje sa životom svojih kolega koji su s ponosom isticali svoju djecu i unučad, uspjehe svoje djece, ali i svoje životne putove koji su bili obogaćeni znanjem i odgojem koje su ponijeli iz gimnazije.

Nakon zajedničkog fotografiranja druženje maturanata i njihovih profesora nastavljeno je u Motelu „Rama“ gdje im se pridružio prof. Smajo Heljić.

Prije početka svečane večere sasvim neočekivano, unatoč nekim kolegama koje su naučili držati govore, profesore i kolege pozdravio je u ime maturanata Jure Burić. On je tijekom svog pozdrava izrazio zahvalnost profesorima i kolega koji su našli mogućnosti te su se našli na ovom zanimljivom druženju. Također je naglasio kako se nada da će na idućem susretu naći još više njihovih kolega.

Zabava je nastavljena do kasno u noć.

Popis maturanata školske 1976./1977. godine Opće gimnazije u Prozoru

IV. a
1. Bećirspahić Hašija
2. Brizar Branislav
3. Brkić Esma
4. Brkić Zijad *
5. Čorbadžić Rusmira
6. Ćurić Ruža
7. Ćurčić Snježana
8. Islamović Zaim
9. Jozić Andrija
10. Jurić Jure
11. Kaltak Melika
12. Kovačević-Hadžić Azra
13. Marić Kata
14. Marić Zdenko
15. Marić Zora
16. Mustajbegović Jasminka
17. Pločkinjić Zorka
18. Pavličević Ivo
19. Ratković Mirjana
20. Žilić Mirko
21. Bošnjak Ivka

Razrednik: Jerko Radić, prof. *
IV. b
1. Barišić Ivanka
2. Bektaš Dino *
3. Burić Jure
4. Ćatić Điha
5. Džolan Delfa
6. Emrić Jasminka
7. Faletar Luka
8. Faletar Mirjana
9. Faletar Ruža
10. Gorančić Fikret
11. Hadžić Sabina
12. Hodžić Zahid
13. Ivić Mara
14. Jonić Damir
15. Petričević Marica
16. Plecić Rasim
17. Pilav Omer *
18. Radić Mijo
19. Zadro Vinko
20. Zane Ivo
21. Zukanovć Osman *

Razrednik: Vedat Hadžiosmanović, prof.

Kopirati
Drag cursor here to close