LDA Mostar

Prijavite se na radionicu: Moj grad – grad interkulturalnosti

Lifestyle / Flash | 25. 07. 2017. u 12:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija lokalne femokracije Mostar (LDA Mostar) poziva na istrazivacku radionicu 'Moj grad – grad interkulturalnosti' 28. srpnja 2017. godine u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače.

U okviru projekta Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana / Balkan regional platform for youth participation and dialogue, kofinansiranog od Europske unije, Agencija lokalne demokracije Mostar objavljuje poziv za sudjelovanje na istrazivačkoj radionici “Moj grad – grad interkulturalnosti.

Radionica “Moj grad – grad interkulturalnosti” ima za cilj promovirati uključivanje, te poticanje mladih da na kreativan način izraze svoj stav prema određenim problemima i preprekama s kojima se susreću u gradu Mostaru kroz interkulturno istraživanje.

U okviru programa radionice grupa od najmanje 10 mladih ljudi imat će za cilj istražiti elemente drugih kultura prisutnih na području grada Mostara (od naziva ulica imenovanih po poznatim povijesnim osobama ili osobama iz kulture različitih nacionalnosti, a koje su dio kulture drugih zemalja Zapadnog Balkana, pa do kulturnih spomenika i povijesnih nalazišta povezanih s drugim kulturama).

Kao rezultat istraživanja, bit će kreirana i dustribuirana kreativna publikacija, koja će se sastojati od manje poznatih ili zaboravljenih, te neobičnih kulturnih praksi i lokalnih mjesta koja su obuhvaćena istraživanjem, navodi se u obrazloženju iz LDA Mostar.

Omiljene kulturne prakse u vlastitoj lokalnoj zajednici mladi će dijeliti putem socijalnih medija, kako bi rezultati mogli doprijeti do većeg broja ljudi.

Cilj kampanje je podizanje kulturne svijesti u lokalnim zajednicama i poboljšanje opće percepcije o kulturnim praksama među mladima u regiji.

Poziv je upućen svim mladim osobama od 15 do 30 godina starosti s područja grada Mostara, a koji se žele na kreativan način uključiti u promoviranje zajednice.

''Ako ste mladi i kreativni, ako želite da se i Vaše mišljenje čuje/vidi, ako želite biti dio pozitivne promjene u lokalnoj zajednici, onda je ovo prilika za Vas. Svoju prijavu možete poslati do srijede, 26. srpnja 2017. godine putem e-maila: [email protected]. Broj mjesta je ograničen, s toga,prijavite se danas! Program radionice “Moj grad – grad interkulturalnosti” svi zainteresirani dobiti će na e-mail adresu, po primitku prijave'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close