Prognoza

Prigrijalo: U osam sati u Mostaru izmjereno 28 stupnjeva

Lifestyle / Flash | 29. 06. 2017. u 06:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jugozapadnim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 12 stupnjeva, Ivan-sedlo i Sanski Most 20, Banja Luka i Gradačac 21, Bihać, Livno i Sokolac 22, Doboj 23, Jajce 24, Bugojno, Grude i Sarajevo 25, Bijeljina i Srebrenica 26, Neum, Trebinje, Tuzla i Zenica 27, Mostar, Stolac i Zvornik 28 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 933 milibara, za 9 milibara je niži od normalnog i ne mijenja se.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti vjetrovito. Dio prijepodneva pretežno oblačno s lokalnim pljuskovima i mogućom grmljavinom u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini, zatim se očekuje razvedravanje u drugoj polovici dana.

U većem dijelu Bosne će prevladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjeren i jak južnog i jugozapadnog smjera. Poslijepodne vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 33 stupnja.

U Sarajevu će biti pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 29 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close