Nekoliko načina

Prepoznajte jeste li se prehladili ili ste alergični

Lifestyle / Flash | 18. 04. 2017. u 11:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umorni ste, svrbi vas, iz nosa vam curi slap i znate da ste se prehladili. Ali i sav taj proljetni pelud u zraku, može biti uzrok svih ovih simptoma. Iznenađujuće je teško reći, osobito ako su se simptomi tek pojavili, radi li se o prehladi ili alergiji. Srećom, ima nekoliko načina da znate koga treba kriviti, piše Refinery 29, a prenosi Telegram.hr.

Prehlade i alergije često se javljaju u isto doba godine i uzrokuju slične simptome. Ali, kao prvo, zbog alergija nećete imati povišenu temperaturu. Povišena temperatura je glavni znak da se radi o običnoj prehladi. Drugo što je različito između prehlade i alergije je koliko dugo simptomi traju.

Alergija izaziva suzenje iz očiju i curenje iz nosa, grebanje u grlu tjednima ili mjesecima ako se ne liječi, a prehlada prođe za oko tjedan dana. Ako vam simptomi počnu tek krajem travnja, a pelud je u zraku već nekoliko tjedana, čudno bi bilo da ste odjednom dobili simptome alergije.

Ima li netko u vašoj okolini iste smptome, prijateljica, kolega sa posla, djeca, i jednako se loše osjećaju, šanse su da dijelite istu stvar, prehladu. Nije nemoguće da vam se u bilo kojem trenutku života pojave alergije iako ih nikada prije niste imali. Ako niste sigurni što vam je, otiđite liječniku da procijeni.

Kopirati
Drag cursor here to close