Obećao pomoći

Premijer će pomoći Mostarskim mažoretkinjama da pronađu prostor za treniranje

Lifestyle / Flash | 13. 09. 2016. u 12:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske mažoretkinje uskoro bi mogle dobiti vlastiti prostor, a premijer Vlade HNŽ-a im je obećao pomoć.

Naime, Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko – neretvanske županije danas je primio Anju Puhalo, voditeljicu Mostarskih mažoretkinja, te Vesnu Bulić i Danu Ćubela članice upravnog odbora.

Anja Puhalo, voditeljica Mostarskih mažoretkinja zahvalila je premijeru Vlade na prijamu, te ga ukratko upoznala o njihovom radu i poteškoćama s kojima se suočavaju.

Rekla je kako danas Mostarske mažoretkinje okupljaju oko stotinu djevojaka svih uzrasta, te dodala kako su kroz 21 godinu svoga postojanja sudjelovale na brojnim natjecanjima, ističući kako bi sve to bilo teško realizirati bez podrške kako roditelja, tako pojedinaca i institucija.

Govoreći o poteškoćama s kojima se suočavaju posebno je istaknula nedostatak adekvatnog prostora za treniranje, kao i nedostatak sredstava za nabavku potrebnih rekvizita i opreme.

''Za Mostarske mažoretkinje s pravom možemo kazati kako su istinski brend grada Mostara. Kroz kulturna i sportska natjecanja ostvarili ste niz velikih uspjeha, kroz koje ste vrlo uspješno promovirale Mostar, Hercegovačko – neretvansku županiju, ali i Bosnu i Hercegovinu. Raduje me da sam u prilici i osobno Vam čestitati na svim vašim ostvarenjima i prenijeti vam našu spremnost da podržimo vaš rad'', rekao je premijer Herceg, ističući kako će se uz već osiguranu financijsku podršku uključiti i u aktivnosti oko iznalaženja adekvatnog prostora za rad Mostarskih mažoretkinja.

Kopirati
Drag cursor here to close