svega mu dosta

Pravi razlog odlaska Nice Rosberga: Bio je to horor!

Lifestyle / Flash | 10. 02. 2017. u 23:06 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši vozač Mercedesa i aktualni svjetski prvak Formule 1, Nijemac Nico Rosberg (31), ispričao je iskrenu storiju koja govori o onoj težoj strani slave - odricanju od svega, kako bi se zadovoljilo kriterije 'igranja' u svjetskoj eliti.

Kao što je poznato, on je prošle godine, samo pet dana nakon osvajanja titule prvaka svijeta, priopćio kako završava svoju karijeru, ne želeći iskoristiti priliku za obranu naslova u 2017.

Za „Daily Mail“ je govorio o tome kako izgleda život jednog vozača Formule 1, odnosno što je njega ponajviše opterećivalo.

"Bolji kraj moje karijere ne mogu poželjeti. A ja volim sretne završetke", kaže Rosberg.

Njegov je cilj konačno pronaći više vremena za svoju obitelj. Kćerkica Ala?a (1) i supruga Vivian trenutačno su središte njegove male galaktike.

Nakon što se Ala?a rodila, Nico Rosberg praktično nije imao ni trenutka da bi pratio kako se dijete razvija i kako supruga sama izlazi na kraj sa svim obvezama.

„Vivian je sve morala sama raditi. Kad god je naša kćerkica nešto trebala, ona je bila uz nju. Nisam imao mogućnosti biti s njima u trenucima kad im je bilo teško. Stalno sam se borio sa svojim problemima koje izaziva jet-leg, jer stalno letimo iz jedne vremenske zone u drugu. Moji su dana bili podijeljeni u nemoguće dijelove", kaže on.

Stoga je morao svoje vrijeme organizirati kako je najbolje znao i umio, sve s ciljem da sačuva potreban bioritam.

"Često sam kući spavao čitavo poslijepodne, kako bih noću bio svjež. Ala?a je nakon samo nekoliko mjeseci svoga života na neki način spoznala kako se tatu ne smije ometati. Instinktivno je to osjetila i uvijek kad bi ulazila u spavaću sobu govorila bi „pssst“.

Rosberg je stoga odlučio sve promijeniti i provoditi što više vremena s djetetom, kako bi se veza između njih dvoje što prirodnije izgrađivala.

On u razgovoru također govori o tome kako je imao pravi horor po pitanju režima ishrane.

"Bez šećera, čak ni kečap nisam smio konzumirati. Moje su se ruke tresle deset dana zbog toga što nisam konzumirao šećer", objašnjava Rosberg.

Dodaje kako je i alkohol apsolutno isključen, a sve s ciljem da konačno pobijedi svog velikog rivala još iz doba kad su vozili karting - Lewisa Hamiltona.

Kako bi zadržao svoju figuru koja mu omogućuje da što lakše sjeda u bolid i da ne 'unosi' dodatnu težinu u svoje vozilo, nije trenirao u teretani, nije čak ni bicikl vozio.

Sad će konačno imati i priliku da se malo pobrine za svoju mišićnu masu.

"Zbog svoje konačne odluke da prestanem s natjecateljskim sportom, nisam ni trenutka zažalio", kaže Rosberg.

"Stoga trenutačno u svome planeru za ožujak nemam niti jedan termin. Vrijeme je za Ala?u i Vivian", nedvosmisleno i s velikim zadovoljstvom govori aktualni svjetski prvak Formule 1.

Danke Mama und Papa ???? pt.1

A video posted by NICO ROSBERG (@nicorosberg) onNov 30, 2016 at 12:05pm PST

Kopirati
Drag cursor here to close