EU MENU

Potpisivanje ugovora o prehrambenim navikama u BiH

Lifestyle / Flash | 13. 12. 2016. u 14:40 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisivanje Aneksa IV Ugovora s Europskom agencijom za sigurnost hrane (EFSA) vezano za provedbu istraživanja prehrambenih navika stanovništva Bosne i Hercegovine održat će se u srijedu, 14. prosinca u Mostaru, u organizaciji Agencije za sigurnost hrane BiH.

Agencija za sigurnost hrane BiH u suradnji s partnerskim institucijama iz BiH (entitetski zavodi za javno zdravstvo i fakulteti), uz prethodnu suglasnost Vijeća ministara BiH, podnijela je 29.9.2016. godine prijavu na javni poziv EFSA-e za podršku nacionalnim istraživanjima prehrambenih navika sukladno EU MENU metodologiji.

Povjerenstvo za eveluaciju tenderske prijave pri EFSA-i pozitivno je ocijenilo prijavu Agencije, te će provedba navedenog istraživanja u BiH biti financijski podržana u iznosu od 100,000 eura.

Potpisivanje ugovora u Mostaru održat će se u dvorani za sastanke objekta institucija BiH (SPC Orca, Ulica kneza Višeslava bb) u 12 sati, a izjave za medije planirane su u 11.45 sati, priopćili su iz Agencije za sigurnost hrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close