Nakon što je zapaljen

Postavljen novi tobogan ispred Lutkarskog kazališta

Lifestyle / Flash | 17. 02. 2017. u 09:00 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno zapaljen, novopostavljeni tobogan u parku ispred Lutkarskog kazališta, ponovno je postavljen.

Podsjetimo, u novopostavljenom parku za djecu ispred Lutkarskog kazališta Mostar u prosincu je zapaljen dječji tobogan. Park je otvoren samo nekoliko dana prije ovog vandalskog čina.

''Mogu reći da smo do nedavno imali problema. Naime u protekloj godini su nam stakla razbijena, nalazili smo velika kamenja ispred kazališta. Naša zgrada i objekt su se namjerno gađali, ne samo nas nego i Kosače. Vandali su udarali nogama od otvore, a nažalost još ih ne možemo zamijeniti'', rekla je za Bljesak.info Ružica Bošković nova direktorica Lutkarskog kazališta Mostar.

Dodala je također da su ranije nalazili i opuške, a jednom je čak i čovjek prespavao ispred kazališta.

''Zaista je bilo problema, prostor nije bio osvijetljen, a u kasnim satima delikventi su se družili i stalno se vraćali i okupljali ispred kazališta. No kako se napravio park došla je i rasvjeta, na početku smo strahovali da će se razbiti, no srećom nije. No i kasnije, kada je došla rasvjeta, delikventi su se skupljali, a znali smo naći grafite i sigurnosna kamera nam je razbijena'', kaže Bošković, no nakon što je novopostavljeni tobogan zapaljen lutkari su morali intervenirati nadležnim službama, a sada više nema problema.

''Ali nakon što je tobogan zapaljen, policija je obećala da će nastojati stvoriti češću vezu te kada zateknu delikvente ispred Lutkarskog kazališta, uzet će im podatke. Mislim da je to urodilo plodom i zahvaljujem se policiji što se potrudila da se riješi i naš problem'', zaključila je Bošković.

Podsjetimo, Lutkarsko kazalište godinama je imalo probleme s ''ničijom deponijem'' koja je zatrpavala cijeli prostor ispred kazališta, a djeca morala prolaziti kroz smeće kako bi došli educirati se i gledati predstavu. Grad Mostar je krajem prošle godine uložio oko 40.000 KM u pravljene parka, a cijeli projekt je podržao i Telemach praveći igračke.

''U proteklom razdoblju se doista, uspjelo dosta toga riješiti. Završio se dugo očekivani park, koji je ranije bio ruglo, a danas je svijetla točka. Grad je konačno izdvojio sredstva i hvala im što su nam omogućili da ispred kazališta imamo park i uređenu površinu, a mi ćemo se truditi da ostane takva. Kasnije nas je podržao i Telemach, te su napravili igračke. A nadam se kako će u narednom razdoblju biti moguće ostvariti i bolje uvjete za rad lutkarima, kao i veći komfor publici'', zaključila je Bošković

Kopirati
Drag cursor here to close