Pobijedila nezaposlenost: Hercegovka pokrenula vlastiti biznis
Ima diplomu i kopa :)
OBJAVA: Petak, 10. lipnja 2016. 14:14
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.J.
Jasmina povrćeJasmina povrćeJasmina povrćeJasmina povrće
1
Jasmina povrće
Jasmina povrće
Jasmina povrće
Jasmina povrće

Pored diplome profesora engleskog jezika i književnosti, ona godinama nije mogla pronaći posao, pa je 'zasukala rukave' i pokrenula vlastiti biznis.

Završila je fakultet, no posla nije bilo, pa se gospođa Jasmina odlučila uzeti stvar u svoje ruke i pokrenuti vlastiti biznis.

Jasmina, inače majka dvoje djece počela se baviti poljoprivredom, a nakon nekog vremena uspjela je proizvesti količinu za prodaju koja joj donosi pristojnu zaradu za život. Trenutno proizvodi povrće na dvije lokacije, u Višićima kod Čapljine, na zemlji svoga oca te također u Nevisinju na zemlji svoga svekra.

''Cijela proizvodnja je biološka te se ne tretira pesticidima, niti su proizvodi ikada tretirani pesticidima, iako ih je to znalo puno koštati. Gospođa Jasmina, koja je pokrenula ovu proizvodnju, došla je na ideju prodaje preko Facebooka, jer, danas se sve i svašta prodaje preko ove društvene mreže. Trenutno je to jedini izvor prihoda njezinoj obitelji, a cijela obitelj shvaća jako ozbiljno posao. Oko proizvodnje rade svi, Jasmina, njezin otac, majka, dva brata te muž a dva malena sina uvijek se trude doprinijeti. U Nevesinju pomognu i sestre koje žive u Mostaru'' piše Facebook stranica Hercegovina - uskoro zemlja prosperiteta, koja se trudi promovirati mlade i uspješne Hercegove.

Ova žena je slika prave Hercegovke koja se nije ''libila'' započeti nešto novo i rizično kako bi se pobrinula za svoju obitelj.

''Tisuće ljudi podržava Jasminu, a mi se nadamo da će mnogi naši pratitelji podržati nju i mnoge druge ljude koji žive od poljoprivredne proizvodnje i osiguravajući zdravu prehranu mnogim ljudima, dolaze do zarade za prehranu svoje obitelji. Da biste pratili svakodnevno Jasminine plastenike te vidjeli gdje i kako možete naručiti i kupiti te organske proizvode, posjetite njezinu Facebook grupu. piše ova stranica, navodeći kako je ideja i hrabrost žene s fakultetskom diplomom i majke dvoje djece pohvalna.

''Ovo je uistinu žena koja pridonosi prosperitetu Hercegovine!'', naveli su.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
clash 87
1. clash 87
prije 437 dan.
čestitke Jasmini na trudu i uspjehu. Kritika državi na to da primjer žene koja sadi povrće je nešto najpozitivnije što sam danas pročitao. Ljudi, da Jasmina nema dva klinca sadila bi ona povrće po Njemačkoj
+63
-2
0
HR
Chrome