PRO-Budućnost

Planinarska akcija mladih iz Mostara, Višegrada i Hadžića

Lifestyle / Flash | 20. 04. 2016. u 10:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regionalno udruženje logoraša Višegrad će kroz projekat "Mladi planinari za mir" organizirati planinarsku akciju mladih iz Višegrada, Hadžića i Mostara, od 22. do 24. travnja 2016. godine u Snježnoj kući, Ruišta, planina Prenj.

U okviru akcije, planirano je druženje mladih srednjoškolskog uzrasta iz navedena tri grada, te rad na prevazilaženju predrasuda i stereotipa. "Koliko god živjeli u uvjerenju da smo nepomirljivo različiti, lako je dokazati da mir koji planina i priroda daju ljudima svi osjećamo na identičan način. Upravo iz takvog ambijenta ćemo poslati zajedničku poruku da se rat ne treba i neće više ponoviti na ovim prostorima", priopćili su organizatori.

U okviru projekta bit će održano i javno govorenje trojice ratnih logoraša, iz tri naroda, koji će zajedno pokazati svoje zalaganje za izgradnju održivog mira i sigurnije budućnosti u BiH, a uprkos lošim iskustvima koje su doživjeli tijekom rata.

Projekat "Mladi planinari za mir" je podržao USAID-ov projekat PRO-Budućnost, koji implementira Catholic Relief Services (CRS), u suradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close