Neprikladna reklama

Pizza Hut se ispričala zbog objave u kojoj ismijava palestinske štrajkače glađu

Lifestyle / Flash | 10. 05. 2017. u 09:05 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni lanac restorana Pizza Hut u srijedu se ispričao zbog objave njihove izraelske filijale u kojoj se ismijava vođa masovnog štrajka glađu u izraelskim zatvorima, Marwan Barghouti, izvještava palestinska novinska agencija WAFA.

U javnoj isprici na svojoj Facebook stranici, Pizza Hut se ispričava za "krajnje neprikladnu" reklamu koja je najprije objavljena na službenoj Facebook stranici Pizza Hut Israel, prije nego što je uklonjena.

"Pizza Hut International se ispričava za bilo kakvu bol uzrokovanu nedavnom objavom na Facebook stranici Pizza Hut Israel. To je bilo krajnje neprikladno i ne odražava vrijednosti našeg brenda. Lokalna franšiza u toj zemlji je odmah uklonila ovu objavu i suradnja s agencijom koja je postavila tu objavu je okončana, te nam je jako žao zbog bilo kakve boli koju je ovo moglo uzrokovati", navodi se u javnoj isprici.

Pizza Hut Israel je postavio fotografiju - isječak iz videosnimka koji je objavila Izraelska zatvorska uprava, na kojoj Barghouti navodno krši svoj štrajk jedući kolačiće i čokoladicu.

Pizza Hut je fotošopirao sliku dodajući kutiju od pizze na pod Barghoutijeve zatvorske ćelije, komad pizze na umivaonik, te natpis na hebrejskom: "Barghouti, ako ćeš kršiti štrajk, zar ne bi radije pizzu?"

Objava koja je kasnije uklonjena, izazvala je bijes na palestinskim društvenim medijima i među simpatizerima štrajkača glađu, pokrenuvši pozive na bojkot ove međunarodne franšize.

Pizza Hut ima prodajna mjesta u nekoliko palestinskih gradova, kao i na desetine širom Bliskog istoka.

Kopirati
Drag cursor here to close