Piercing i trudnoća ipak mogu ići zajedno
Liječnici tvrde
OBJAVA: Srijeda, 11. siječnja 2017. 16:20
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Piercing i trudnoća ipak mogu ići zajedno
0

Piercing na pupku ne šteti trudnoći, smatraju liječnici.

Iako se piercing na pupku može činiti opasnim za zdravlje trudnice dok se njezin trbuh povećava, liječnici tvrde da nema razloga za zabrinutost

Iako se piercing na pupku može činiti opasnim za zdravlje trudnice dok se njezin trbuh povećava, liječnici tvrde da nema razloga za zabrinutost dok god se redovito održava higijena ovoga ožiljka koji smo svi dobili nakon rođenja i uklanjanja pupkovine, piše Hina.

Zbog hormonalnih promjena kroz koje prolaze žene za vrijeme trudnoće pupak se može češće inficirati, upozorava jedan od vodećih njemačkih ginekologa dr. Christian Albring.

Najbolji način da se to spriječi je svakodnevna dezinfekcija područja oko probušenog dijela kože jodom, piše Hina.

Nakit kojim je probušena koža oko pupka ne može utjecati na to da se trbuh 'rasprsne', no majka bi mogla razmisliti o zamjeni širokoga metalnog prstena mekanim plastičnim i fleksibilnim nakitom koji se prodaje u body-art trgovinama i prilagođava povećanju trudničkoga trbuha.

Zbog skupljanja i gomilanja nečistoće u pupku se, ako se redovito ne čisti i ne pere, mogu razviti infekcije praćene crvenilom, svrbežom, iziritiranom kožom, kao i neugodan miris.

Uobičajeno tuširanje nije dovoljno za čišćenje ovog bakterijama sklonog dijela tijela, a ondje ih se nalazi oko 65 različitih vrsta, već ga je potrebno jednom tjedno očistiti štapićem za uši prethodno namočenim u vodu i sapun ili ga jednostavno prebrisati alkoholom.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.