Zdravlje kože

Pet glavnih grešaka kod tuširanja

Lifestyle / Flash | 09. 02. 2017. u 11:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tuširanje je prilično jednostavna radnja - uđete u kabinu ili kadu i otvorite vodu... ili nije baš tako? Ako pitate stručnjake, postoji više pogrešaka koje ljudi rade prilikom tuširanja a koje utječu i na kvalitetu samog tuširanja, kao i na razine energije koje imamo nakon njega, piše metro-portal.hr.

Evo pet najčešćih pogrešaka:

Ignorirate pravilnu rutinu poslije tuširanja - kad ste gotovi, preporuka je da nježno ručnikom osušite kožu, bez agresivnog trljanja koje može prouzročiti iritaciju i osjećaj peckanja. Uvijek nanesite i kremu ili losion nakon par minuta kako zadržali vlažnost kože.

Ne prozračujete pravilno kupaonicu - u vlažnim prostorima nastaje plijesan, pa je vlažna kupaonica njihova kuća snova. Ako nemate ventilaciju ili prozor u kupaonici, i mali ventilator će poslužiti.

Perete kosu na kraju - šamponiranje i stavljanje regeneratora treba biti među prvim stvarima koje ćete napraviti kad uđete pod tuš. Ostaci tih proizvoda mogu ostati na vašoj kosi, licu i koži, čak i nakon ispiranja. Dakle, ima smisla na početku oprati kosu kako bi smanjili tu mogućnost.

Prevruća ili prehladna voda - pronalaženje zlatne sredine temperature vode, može biti izazov. Iako je u hladnijim danima, tuširanje pod toplom vodom čisti užitak, a u ljetnim danima hladni tuš je pravo rashlađivanje, oboje je pogrešno. Za vašu kožu je najboljaumjerena temperatura, bez obzira kakvo je vrijeme vani.

Tuširate se predugo - ako ste predugo pod tušem, ne samo da ćete tako isušiti kožu već je to i ogromno rasipanje vode. Smanjite tuširanje na pet minuta i vaša koža, a i Zemlja će vam biti zahvalni.

Kopirati
Drag cursor here to close