Modni dizajn

Patricia Prskalo: Dizajnerica s jasnim ciljem

Lifestyle / Flash | 26. 02. 2017. u 18:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Patricia Prskalo iz Čitluka već neko vrijeme se bavi modnim dizajnom. Studira Dizajn na Visokoj školi Logos centar u Mostaru. Sudjelovala je na Sarajevskom Fashion Week-u koji joj je otvorio mnoga vrata.

''Isprva je to bilo ono '' vrijedi pokušati pa što bude bude". Uživala sam u izradi prve kolekcije, koja se zvala "TRIANGULUM" zajedno s kolegicom Francescom Valentinom Sabljić. Nakon izrade kad sam shvatila koliko su naše kreacije oduševile ljudi tu sam i shvatila da se želim baviti modom i jednog dana postati popularni modni dizajner i da trebam ustrajati na svome putu koliko god težak bio. Ovdje također moram spomenuti moj fakultet koji nam omogućuje i daje punu podršku u ostvarivanju naših kreativnih ideja, jer oni su prvi prepoznali naše talente'', rekla je Patricia za Bljesak.info.

Patricia je rekla kako je potreban cjelokupan proces kako bi mogla nastati nova kolekcija.

''Nastankom kolekcije, prvo je potrebno osmisliti temeljnu ideju, tj. izraziti se na način kojim ja sebe predstavljam kako bi moj rad bio prepoznatljiv. Proces trajanja se ne može predvidjeti, može trajati danima, mjesecima ali i godinama. Nakon ideje dolazi odabir materijala, vađenja krojeva i testni modeli, zatim korigiranje, jer katkad moje zamišljene ideje je jako teško izvesti, i na kraju sastavljanje krojeva i realizacija ideje'', rekla je Patricia.

Na pitanje gdje se vidi za par godina Patricia odgovara: ''To je teško predvidjeti, al ciljevi su mi jasni biti uspješna u onom što volim i radim''.

Kopirati
Drag cursor here to close