Psi za djecu

Pasmine koje se najbolje slažu s djecom

Lifestyle / Flash | 26. 03. 2017. u 07:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ste roditelj, sigurno razmišljate o nabavljanju kućnog ljubimca koji će zabaviti vaše dijete. Od svih životinja, psi su zasigurno najbolji izbor, a posjedovanje psa vašu će djecu naučiti odgovornosti. No, koji su najbolji psi za djecu?

Naime, psi nisu samo kućni ljubimci, oni su bez dileme važni članovi naše obitelji. No, prije nabave psa dobro je razmisliti o tome kako se određena pasmina slaže s ukućanima, naročito s manjom djecom, piše Život i stil.

Bigl

Ovaj dragi pas idealan je za obitelji s malom djecom. Razigran je i pun energije te vam s njim nikad neće biti dosadno. Izrazito je mirne naravi što znači da neće povrijediti dijete. Uvijek je spreman na zabavu i igru, a većinu vremena obožava provoditi u prirodi.

Labrador

Labrador je vrlo inteligentan i druželjubiv pas, savršen za obitelji s malom djecom. Stoga ne čudi što je jedna od najpopularnijih pasmina na svijetu. Osim što su dobri prijatelji, labrador je također odličan čuvar i lovac. Aktivan je što znači da mu je potrebna redovita šetnja i boravak na svježem zraku, piše RTL.

Newfoundland

Ovaj ljubazni i dragi div pažljivo se ponaša prema djeci, što ga čini idealnim ljubimcem za mlade obitelji. Newfoundland je vrlo tolerantan i strpljiv pa ga često koriste i kod terapija hiperaktivne djece. Zahvaljujući poslušnosti i privrženosti vlasniku, brzo će se uklopiti u obitelj.

Zlatni retriver

Jedan od najpopularnijih obiteljskih pasa bez sumnje je i zlatni retriver. Ova pasmina karakteristična je po svojoj blagoj i miroljubivoj naravi, koja se odlično uklapa u svaku obitelj. Zlatni retriver voli djecu te je poznat po velikoj ljubavi i strpljenju.

Kopirati
Drag cursor here to close