Stanovništvo u strahu

Panika u selu u Srbiji: Umiru muškarci čije ime počinje sa slovom ''S''

Lifestyle / Flash | 24. 02. 2017. u 13:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prokupačkom selu Gornje Kordince u Srbiji zavladala je panika jer je za tri mjeseca preminulo pet osoba i svima ime počinje na slovo S.

''Prvo je preminuo Stanojlo, pa Slobodan. Uslijedio je Stojan, a prije deset dana i Sveta. Tada su već počele kružiti priče po selu da su muškarci s početnim slovom S u imenu ukleti, ali je to više ličilo na šalu koja se prepričava ispred trgovine. Onda je u utorak preminuo Stole... I sad su svi već ozbiljno počeli da se plaše'', kaže mještanin ovog sela, piše Kurir.

Kaže da oni kojima je kobno slovo početno razmišljaju što im je činiti.

''Nastala je pomalo nategnuta situacija. Jedan moj susjed kaže da čak razmišlja da promjeni ime, a svi izbjegavamo da ih oslovimo, prosto da ih ne ureknemo. Ne vjerujem u te stvari, ali bolje je ipak da ne prizivam'', kaže sugovornik Kurira.

U Gornjem Kordincu živi oko 120 mještana, a u prosjeku imaju šezdesetak godina. Izbjegavaju razgovor o ovoj temi. Ako nešto i izuste, kriju ime, kao da je baš njihovo na S... A možda i jeste.

Jedino djed Čeda (84) veli da svakom sudnji dan dođe.

''Ma nije to zbog slova, već bolest pritiska. Selo nam se ispraznilo i djeca neće da ostanu ovdje, a nama koji smo ostali logično je da se događa smrt. Nekad su imena na S bila moda, pa se svako drugo muško djete zvalo Slobodan, Stanojlo, Stole'', nabraja djed Čeda.

Njegova snaha Ružica potvrđuje da su petorica umrla.

''Zaista je tako, ali pravo da vam kažem, ne vjerujem u mračne sile... Neću to ni da spominjem. Ipak, nadam se da je ovdje stavljena točka'', kaže ona.

Kopirati
Drag cursor here to close