Nekoliko osoba

Pali kradljivci zlatnika od 100 kilograma

Lifestyle / Flash | 12. 07. 2017. u 11:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Specijalne njemačke policijske snage uhitile su u srijedu nekoliko osoba u raciji u Berlinu za koje se sumnja da su povezani sa spektakularnom pljačkom u ožujku 100 kilograma teškog zlatnika iz muzeja Bode, vrijednog četiri milijuna američkih dolara.

Potpuno zamaskirani komandosi i kola hitne pomoći nalaze se ispred kuće u Neukoellnu, dijelu Berlina. 'Trenutno provodimo pretrese i izvršavamo uhidbene naloge na nekoliko mjesta u Berlinu, a vezano uz provalu u Muzej Bode u ožujku', priopćila je berlinska policija.

Početkom tjedna policija je objavila snimke nadzornih kamera sumnjivaca i ponudila nagradu od 5.000 eura.

Provala u muzej i krađa zlatnika koji je iskovala Kraljevska kanadska kovačnica zapanjila je Nijemce. Čak 100 kilograma teška kovanica s promjerom od 53 centimetra i tri centimetra debljine iskovana je od čistog 24-karatnog zlata. Zlatnik je bio pohranjen iza neprobojna stakla, a proizveden je 2007. godine. Na jednoj je strani lik kraljice Elizabete, a na drugoj kanadski nacionalni simbol, javorov list. Policija vjeruje da je u muzej provalila skupina pljačkaša te da su ušli kroz prozor uz pomoć ljestvi.

Na izložbi kovanica i zlatnika nalazi se više od 540 tisuća izložaka, ali ukraden je samo ovaj vrijedan zlatnik, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close