Raj za hedoniste

Ovoga vikenda u Mostaru Festival kave, čokolade i delicija

Lifestyle / Flash | 30. 03. 2017. u 12:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovoga vikenda, 1. i 2. travnja, u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača održat će se Festival kave, čokolade i delicija. Festival će se održati pod posebnim pokroviteljstvom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije te u partnerstvu sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Gospodarske komorom Federacije Bosne i Hercegovine, a radno vrijeme oba dana biti će od 10 do 20 sati.

Na jednom mjestu okupit će se čokolatijeri, proizvođači kave, slastičari, baristi, kuhari iz Bosne i Hercegovine, te svi hedonisti i oni koji se tako osjećaju.

Na Festivalu ćete moći degustirati ali i kupiti čokoladne specijalitete, praline, čokoladne figurice, domaće delicije, cup cake-ove, Macaronse, baklave, te uživati u espresso kavama vodećih proizvođača, ali i tradicionalnoj kavi nekih od domaćih pržionica kave , rakijama od crne i bijele čokolade, itd.

Na samom ulazu u Kosaču dočekati će vas džinovska Vispakova Zlatna džezva iz koje ćete moći kušati pravu bosansku kavu.

U bogatoj satnici događanja niz je zanimljivosti: u suradnji s Franckom, poznati baristi Zoran Trkulja i Nikola Draklić, jedini baristi u BiH sa službenim certifikatom međunarodnog udružanja Speciality Coffee Association, radite će Franck espresso kavom 125 years edition, prezetacije latte art-a, te će pripremati koktele na bazi kave i čokolade, koje ćete moći isprobati.

U ugodnom druženju biti će predstavljena gastroblogerica i strastvena kuharica koja vrhunski pripema bezgluteinske slastice, Gabriela Ključe; također, upoznat ćete Dragana Topalovića, profesionalnog čokolatijera, osobu koja se krije iza imena "Čokolada Mostar", koji već dugi niz godina proizvodi autohtonu hercegovački čokoladu.

Marinko Biškić, splitski čokolatijer koji stoji iza branda "Nadalina", čija je čokolada donedavno bila u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najveća čokolada na svijetu, ispričat će priču "Od zrna kakaa do čokolade", te vas upoznati sa čokoldanom gramofonskom pločom. Martin Frljić, akademski slikar izrađivat će umjetnička djela od kave i čokolade (mozaik, akvarel te 3d skulpturu od čokolade) a svakako izdvajamo i poseban program za djecu gdje će u društvu Mickey Mousa i Minnie Mouse učiti izrađivati pop cakeove,! I još mnogo toga!

Festival će posjetiti i Ledo Medo, a djeca će svoje omiljenje čokolade moći potražiti i na štandu Kraša.

Mrvica café pekara, donijeti će sa sobom dašak Pariza na ovaj Festival, prepoznati po “drugačijim” raznovrsnim slasticama, a Baklava shop iz Sarajeva donijet će vam razne vrste i okuse baklava. Priprodna kozmetika Gloria priprema jestive maske za lice od čokolade, kao i posebne pilinge za lice i tijelo na bazi kave i bijele čokolade, a sa ovog Fesivala moći ćete otići i sa knjigom o Kavi i o Čokoladi. Zasigurno će svi čokoljupci, kavoljupci i slatkoljupci ova dvana dana u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, moći pronaći poneki novi užitak za sebe.

Partneri Festivala: Franck, Kraš, HtEronet, Elektroprivreda HZHB, Lutrija BiH, Hrvatska Pošta Mostar. 

Bljesak.info medijski je pokrovitelj ovog događaja.

Dođite, okusite, kupite i prepustite se užicima!

Kopirati
Drag cursor here to close