HPD Prenj 1933

Otvorene prijave za Malu planinarsku školu

Lifestyle / Zdravlje | 12. 09. 2017. u 04:47 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ove jeseni, Hrvatsko planinarsko društvo ''Prenj 1933'' iz Mostara u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar organizira Malu planinarsku školu. Ovo je druga generacija Planinarske škole za djecu, čiji je početak planiran za nedjelju 1. listopada 2017. godine.

Mala planinarska škola namijenjena je prvenstveno djeci školskog uzrasta između 9 i 12 godina. Svrha škole je edukacija i upoznavanje djece s prirodom i prirodnim ljepotama planinskih područja te s planinarstvom kao jednim od najzdravijih i najuzbudljivijih vidova rekreacije.

Škola će se odvijati kroz četiri vikenda, od toga tri vikenda samo nedjeljom, a četvrti vikend je dvodnevni boravak u planini s noćenjem u planinarskoj kući. Predviđeni broj polaznika je između 20 i 25, (određen kapacitetom planinarske kuće), što je optimalan broj za kvalitetan rad s djecom.

''Našem gradu nedostaju upravo ovakve aktivnosti gdje djeca imaju priliku upoznati najljepša planinarska izletišta u okruženju Mostara i razvijati sklonosti prema boravku u prirodi i aktivnom načinu života. Škola će omogućiti djeci bar jednom tjedno cjelodnevni boravak vani na čistom zraku uz dosta druženja i avanture nalik djetinjstvu malo starijih generacija koje nisu toliko boravile uz video igre i televizore'', navode iz HPD Prenj 1933.

Roditelji i djeca se za više informacija mogu prijaviti na Facebook stranicu Mala planinarska škola, a cjelokupni plan školskih aktivnosti možete pogledati na Web stranici društva HPD Prenj.

Kopirati
Drag cursor here to close