Osnovci iz Hercegovine znaju da je 'Volontiranje cool'

Lifestyle / Flash | 05. 12. 2016. u 14:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 250 volontera iz 35 osnovnih škola iz Mostara, Stoca, Čapljine, Konjica, Goražda, Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Foče danas je na manifestaciji 'Galerija volonterizma' okončalo sudjelovanje u ovogodišnjem projektu “Volontiranje je cool!”.

''Tijekom 50.000 volonterskih sati pokazali su veliki angažman sudjelujući u humanitarnim aktivnostima i ekološkim akcijama. Također, svoje volonterske akcije usmjerili su k najugroženijoj populaciji stanovništva osobama u stanju socijalne potrebe '', izjavio je direktor Centra za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) Zafir Šišić, piše Fena.

Dodao je da je peta 'Galerija volonterizma' pokazala da se iz godine u godinu povećava broj škola, čiji učenici žele doprinijeti volonterizmu kroz planiranje i promoviranje akcija iz različitih sfera života.

Na osnovu volonterskih izvještaja dodijeljene su nagrade svim volonterskim grupama za iskazani rad u svojim lokalnim zajednicama.

Projekt 'Volontiranje je cool!', koji se nastavlja i naredne godine, podržavaju predstavnici lokalnih vlasti, javne institucije, lokalne kompanije i međunarodne organizacije poput United Nations Volunteers (UNV) i Misije OSCE-a u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close