U zemljama članicama

OSCE-a provodi anketu o dobrobiti i sigurnosti žena

Lifestyle / Flash | 10. 02. 2017. u 14:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projektni tim OSCE-a, čiji je zadatak provedba ankete o dobrobiti i sigurnosti žena u državama članicama OSCE-a, okončao je danas četverodnevnu posjetu Misiji OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

''Anketa će osigurati dokaze i podatke koji bi trebali pomoći predstavnicima vlasti da unaprijede politike rada, usluge pružanje pomoći, te povećaju sigurnost žena u BiH'', kazala je voditeljica projekta u Gender sekciji Ureda generalnog tajnika OSCE-a Serani Siegel.

Siegel se sastala s brojnim predstavnicima međunarodnih organizacija i organizacija civilnog društva koji se bave ovim pitanjima, kao i s predstavnicima državnih i entitetskih vlasti.

Iz Agencije za ravnopravnost spolova BiH Saša Leskovac istaknuo je da je jedan od važnih prioriteta unapređenje metode prikupljanja i analize podataka o rodno zasnovanom nasilju na području cijele Bosne i Hercegovine.

''Također, važna je i harmonizacija politika rada da bi svakoj potencijalnoj žrtvi nasilja bio omogućen jednak pristup zaštiti, bez obzira na to u kojem entitetu ili županiji živi'', pojasnio je Leskovac.

U okviru projekta, koji financira Europska unija, bit će anketirano oko 16.000 žena iz Albanije, Armenije, Azerbejdžana, BiH, Bivše Jugoslavenske Republike Makedonije, Gruzije, Moldavije, Crne Gore, Srbije i Ukrajine.

Anketa će biti provedena u skladu s metodologijom koju je za potrebe istraživanja nasilja nad ženama razvila EU Agencija za osnovna prava, a prvi rezultati očekuju se do kraja 2018. godine, priopćeno je danas iz Misije OSCE-a u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close