Press

Organizatori pripremili iznenađenja za jubilarni Demofest

Kultura / Glazba | 23. 02. 2017. u 17:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučki 'Demofest' ove godine slavi jubilej, a za deseti rođendan dobit će specijalni glazbeni poklon - vlastitu himnu!

Iza ovog nesvakidašnjeg poklona stoje bendovi M.O.R.T. i ZAA, jedni od najuspješnijih pobjednika 'Demofesta', koji su i došli u Banja Luku kako bi zajedno snimili ovu pjesmu. To je tek početak ovogodišnjih iznenađenja, jer deseti 'Demofest' donosi još jedan novitet, a u pitanju je druga festivalska bina.

"Odlučili smo da malo proširimo 'Demofest' priču, pa će festival tako pored glavne 'Basstion' bine, na kojoj će se natjecati 30 demo bendova, dobiti još jednu binu. Ova manja, tzv. 'Beton' bina, bit će smještena na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel, tamo gdje je sve i počelo. Na ovoj bini će se natjecati 20 demo bendova, a dva najbolja će zatim nastaviti natjecanje u finalu na velikoj bini", otkrila je Brankica Janković, direktorica 'Demofesta'.

Također, u godinama kada se festivali gase i nestaju, Banjalučka pivara je obradovala 'Demofest' najavljujući podršku festivalu u naredne tri godine.

Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel je podsjetio na činjenicu da se za deset godina festivala prijavilo preko 3.500 bendova, nastupilo više od 300, a sviralo oko 1.400 glazbenika iz 13 zemalja.

Dalibor Ritan, country manager kompanije Huawei za BiH je čestitao 'Demofestu' na desetljeću postojanja i rekao da se raduje što Huawei i ove godine može pružiti podršku mladim talentima, te dodao da će službeni telefon festivala biti Huawei P10.

Ovogodišnji 'Demofest' će se održavati od 20. do 22. srpnja na tvrđavi Kastel u Banja Luci, a imena izvođača koja su za sada poznata su 'Dubioza kolektiv', 'Funkerman' i 'Freemasons'. Još uvijek je otvoren i natječaj za demo bendove, a svi detalji se mogu naći na službenom siteu festivala demofest.org.

Kopirati
Drag cursor here to close