snježna oluja

Oluja "Stela" pogodila SAD

Lifestyle / Flash | 14. 03. 2017. u 20:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snježna oluja "Stella" pogodila je danas sjeveroistok SAD-a, gdje je više tisuća letova otkazano i škole zatvorene, ali je oluja bila slabija nego što su meteorolozi prvobitno predviđali.

U New Yorku, New Jarsiju, Pennsylvaniji i Virginiji uvedeno je izvanredno stanje, prenosi Reuters.

Prema prvobitnim prognozama, očekivalo se da bi snježni pokrivač u dijelovima New Yorka mogao da iznosi oko 60 centimetara, a udari vjetra oko 95 kilometara po satu.

Američka Nacionalna meteorološka služba, međutim, revidirala je ranije prognoze o količini snježnih padavina koje su se očekivale u gradu New Yorku, navodi AFP.

Provobitno upozorenje zbog nadolazeće mećave, koje je stupilo na snagu u ponoć, otkazano je za taj grad i zamijenjeno drugim kojim se samo prognoziraju snježne padavine.

''Možemo vidjeti 10 do 15 centimetara snijega u većini grada New Yorka, možda jedva preko 15 centimetara u sjevernim dijelovima grada'', rekla je meteorolog Joe Pollina za AFP.

Zbog najave snježne oluje njemačka kancelarka Angela Merkel odložila je posjetu Washingtonu, gdje se danas trebala sastati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close