45. obljetnica mature

Okupila se posljednja generacija učiteljske škole u Mostaru

Lifestyle / Flash | 09. 07. 2017. u 08:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici posljednje generacije Učiteljske škole u Mostaru sastali su se u gradu na Neretvi kako bi obilježili 45 godišnjicu mature.

Iako brojevi, osobito kada su krupni i kada označavaju pređeni životni put nisu baš posebno vesela tema, oni se, nakon što su obilježili 40 godina, sastaju svake godine i sa entuzijazmom se vraćaju u razdoblje života, koji ih je obilježio posebnim, duginim bojama.

Kao i proteklih pet godina , došli su sa svih strana svijeta - iz SAD-a, Francuske, Norveške, Hrvatske, Srbiea, BIH, a susret su obilježili ushićenje, radost, suze i emotivna sjećanja.

''Danas se sjećamo i onih koji više nisu s nama, ali i onih koji su ostavili poseban trag u našim životima, profesore koji će ostati upamćeni u sjećanjima u spomeniku isklesanom po mjeri ljudskosti, razumijevanja i ljubavi. Sjećanja, bljeskovi koji čine mozaik od koga je sazdan cijeli naš život: i tako slika do slike, jer je u njima priča života'', poručili su.

Uz pjesmu i slavljeničku tortu ostali su do ranih jutarnjih sati.

''Oči su iskrile, osmijeh se širio, a pjesma je pričala priču. I dok je nas živjet će i naša Učiteljska škola na koju smo posebno ponosni, onako kako to osjeća ova generacija 1968/1972.'', zaključili su.

Uz sve, obećali su jedni drugima da će se okupiti i sljedeće godine, i svih sljedećih godina, sve dok ih bude bilo.

Kopirati
Drag cursor here to close