Island dancecompetition

Odlični rezultati plesača iz Međugorja i Ljubuškog na natjecanju u Hrvatskoj

Lifestyle / Flash | 12. 06. 2017. u 08:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na otoku Krku jučer je održano plesno natjecanje pod nazivom Island dancecompetition koje je trajalo od 9 do 11 lipnja.

Na plesnom natjecanju predstavili su se plesači pod vodstvom Lidije Ereš, koja vodi i trenira dva lokalna kluba registrirana i poznata pod PK Dance Factory Ljubuški i Studio Pokret Međugorje.

Na natjecanje su krenule dvije grupe juniora koji su predstavili BiH osvojivši jedno 1. mjesto i jedno 2. mjesto u svojoj kategoriji.

Moramo priznati da smo ponosni budući da je konkurencija bila zaista velika, predstavili su se plesači iz čak osam zemalja i to : Srbija, Češka, Austrija, Crna Gora, Italija, Slovenija, Hrvatska i BiH gdje je bilo preko 1000 plesača.

'Island dancecompetition – Krk' predstavlja manifestaciju namijenjenu plesnim klubovima, organizacijama.

U prvom dijelu koje se 10. lipnja održalo natjecali su se plesači uzrasta od 3 do 30 godina u umjetničkim i street plesovima (jazzballet, showdance, contemporary, hip hop, streetdance...).

Stručni žiri koji su činili profesionalni plesači i koreografi odabrali su najbolje među najboljima, plesače su očekivali medelja, diplome ali i specijalnapriznanja i vrijedne nagrade. Drugi dio manifestacije posvećen je edukaciji mladih plesača i plesačica. Seminari su se održavali 9.lipnja, gdje su vodili i sudili EnzoCelli (Italija) i Miloš Isailović (Srbija), Tilen (Slovenija) i Jose de laCruz (SAD) za raznovrsne radionice suvremenog plesa.

''Sljedeći tjedan pripremamo se za još jedno plesno natjecanje u Vitezu, s kojom ćemo završiti ovu sezonu, a gdje vodimo manje skupine koji će se natjecati u 3 kategorije. Budući da smo kroz godine svog rada zaista ostvarili mnogobrojna prva mjesta, očekujemo i ovaj put odlične rezultate naših plesača. S novom sezonom startamo 1.9. kada ćemo objaviti i upis novih članova u Ljubuškom i Međugorju'', poručilaje Lidija Ereš.

Kopirati
Drag cursor here to close