Za sretan ulazak u 2017.

Novogodišnji filmski maraton na TV1

Lifestyle / Flash | 28. 12. 2016. u 20:36 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novogodišnju noć odlučili ste provesti u kući sa svojim najmilijima, porodicom i prijateljima, a pri tome željni ste opuštanja, smijeha i dobre zabave. TV1 je i ove godne pripremila vrhunske svjetske filmske naslove, za sretan ulazak u 2017. godinu!

Za one najmlađe, na posljednji dan stare godine, u 13.05 sata, ne propustite fantastičnu komediju Vilenjak, priču o čovjeku koji je greškom cijeloga svog života bio odgajan kao vilenjak, da bi sve do tada naučeno iskoristio u najvažnijem trenutku.

Filmsko zagrijavanje u posljednjoj noći stare počinjemo u 20 sati akcijskom komedijom 21 Jump Street. Schmidt (Jonah Hill) i Jenko (Channing Tatum), ravno iz škole otišli su na policijsku akademiju i sreli se ponovno kad su postali poslovni partneri. Mladi su i izgledaju kao srednjoškolci, pa imaju zadatak: infiltrirati se u krugove prodavača droge kako bi otkrili ko prodaje sintetičku drogu učenicima i stati u kraj moćnom dileru.

U 22.00 sata slijedi akcijsku avanturu Hercules. I čovjek, i mit, Herkul ( Dwayne Johnson) predvodi ekipu plaćenika koji treba da pomognu da se okonča krvavi rat u Trakiji, i da se pravi kralj vrati na svoj tron. Izmučena duša od rođenja, Herkul ima snagu Boga, ali osjeća patnju ljudi. Nezamislivi zlikovci testirat će njegovu mitsku snagu u ovoj hrabroj verziji priče o najsnažnijem i najpoznatijem akcionom heroju svih vremena i teški zadacima koji su bili stavljeni pred njega.

Akcija i avantura i dalje su dio naše filmske ponude.Dakle, u 23.40 sati slijedi još jedna akcijska avantura, a to je naslov Crvena zora.  Jednog se jutra američki grad Spokane u državi Washington, probudi pod opsadom sjevernokorejskih padobranaca. Ubrzo su postali zatvorenici u vlastitom gradu pod stranom okupacijom. Skupina mladih tinejdžera uspjela se izvući iz grada i sakriti u šumi. Odlučni da se ne predaju, organizirali su se u gerilske skupine i namjeravaju osloboditi svoj grad. Nadahnuti svojom školskom maskotom, prozvali su se "Wolverines".

Kriminalistička drama Djevojka s tetovažom zmaja je na programu u 1.20 sati iza ponoći. Prije četrdeset godina, Harijet Vanger nestala je sa porodičnog okupljanja na ostrvu koje posjeduje moćni klan Vanger. Bogati Vanger unajmljuje novinara kome je karijera krenula nizbrdo, Mikaela Blumkvista, i neobičnu, vještu hakerku Lizbet Salander, da istraže slučaj. Kada ovaj istraživački par poveže Harijetin nestanak sa brojnim ubistvima koja su se dešavala prije skoro 40 godina, počinju i da otkrivaju mračnu i jezivu porodičnu historiju.

U rano jutro prvog dana Nove godine, u 4.00 sata,  očekuju vas skečevi i parodija na novogodišnje praznike pod naslovom Bam Margera otkriva gdje je Djed mraz.

Drugu noć Nove godine započinjemo u 20 sati akcijskom komedijom 22 Jump Street.

Zatim, u 22 sata slijedi nova verzija klasika iz 80-ih godina prošlog stoljeća Robocop. Radnja filma odvija se 2028. godine, a multinacionalni konglomerat OmniCorp nalazi se u centru robotske tehnologije. Njihovi dronovi pobjeđuju u američkim ratovima širom svijeta, a sada bi kompanija željela ovu tehnologiju dovesti i na domaći teren.

Uživajte uz novogodišnji filmski maraton na TV1!

Kopirati
Drag cursor here to close