Ljubljanski fotograf

Novinari ''slijeću'' fotografa koji je otkrio Melaniju Trump

Lifestyle / Flash | 05. 12. 2016. u 07:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donadavna široj javnosti malo poznati ljubljanski fotograf u zadnja je tri mjeseca u Ljubljani primio 45 novinarskih ekipa iz cijelog svijeta koje se propituju o tome kako je prije skoro 30 godina izgledala Melania Trump, supruga novoizabranog američkog predsjednika.

Stane Jerko (79) slučajno je u siječnju 1987. tinejdžerici iz Sevnice koju je sreo na pragu Festivalske dvorane u Ljubljani ponudio probno modno fotografiranje. Prvi foto session je uspio, ona je nakon toga izabrala karijeru modela, s vremenom preselila u Milano i Pariz, odatle prešla u New York, gdje se udala za Donalda Trumpa.

"Novinari mi dolaze iz svih krajeva svijeta - iz Japana, Rusije, Ukrajine, Njemačke, Francuske, Italije, Amerike, Velike Britanije, Hrvatske, Srbije, Bosne", ispričao je Jerko za portal Siol.net, dodavši da je od takvih posjeta i ponavljanja iste priče kako je upoznao Melaniju i kakva je bila pomalo umoran.

No, kaže da s druge strane to shvaća kao jednu vrstu svoje dužnosti prema domovini, ali i kao izraz solidarnosti prema stranim kolegama, novinarima i fotografima.

"Neki mi kažu da bih to mogao iskoristiti i nešto zaraditi, ali ja poznajem kakav je to posao, moramo jedan drugome pomagati, i meni su kolege pomagali", kazao je Jerko.

Kako tvrdi, novinare koji kod njega dolaze uglavnom zanima Melanijina životna priča i kako je buduća prva dama SAD-a izgledala u mladosti iako ima i onih koji prevrše svaku mjeru, pa ga znaju i pitati ima li u svom posjedu fotografije na kojima je Melanija bez odjeće.

"Kao prvo, to mi se čini nepristojnim, a osim toga kad djevojku prvi put pozoveš na modno fotografiranje, ne možeš reći - skini se, radit ćemo akt fotografije. Osim toga Melanija je imala pravu figuru i stas manekenke, ali u prvom red za odjeću, a ne toliko za donje rublje ili kupaće kostime", sjeća se Jerko.

Kaže da je Melania Trump, koja se tada prezivala Knavs, bila tip djevojke koja zna što hoće, te je umjesto noćnog tulumarenja preferirala duge šetnje i plivanje.

"Nije mnogo izlazila vani i posjećivala zabave, energiju je čuvala za učenje, a brinula se je i za svoju figuru, znajući da je odmorno tijelo ono najbolje i najvažnije za nekoga tko hoće postati supermodel", ponavlja Jerko novinarima koji dolaze u njegov studio.

Među zadnjima posjetila ga je i ekipa iz njemačkog tabloida Bilda, večeravši prije toga u susjednom lokalu slovenske štrukle, koje je jako pohvalila, sjetio se Jerko. On tvrdi da ga je kao fotografa privukla Melanijina figura, odnosno elegantna silueta koju je odmah uočio kao iskusan fotograf, te da je buduća prva dama još u mladosti imala karakterističan "mačji pogled", kakav je i danas zadržala.

"To je stvar gena", rekao je Jerko.

Da zna dobro komunicirati s novinarima, on je pokazao i prije dvije godine, kad su ga domaći slovenski kolege opsjedali, u potrazi za starim Melanijinim fotografijama. To se dogodilo nakon što je u lipnju 2014. tabloidni list "Slovenske novice" objavio da su Trump i Melanija navodno pred rastavom i da Trump ima "novu prijateljicu". List se pri tome pozivao se na navodne glasine iz gradića Sevnica, gdje Melanija provela mladost i gdje njena obitelj ima kuću, no navodne vijesti o rastavi je ubrzo demantirao Melanijin otac Viktor.

Kopirati
Drag cursor here to close