Treniranje strogoće

Novi Sad dobiva čuvare kontejnera

Lifestyle / Flash | 20. 06. 2017. u 05:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradska čistoća dodijelila je ugovor od gotovo šest milijuna dinara poduzećima "Ipon Security" i "G4S Secure Solutions" kako bi patrolirali gradom i nadzirali kontejnere u Novom Sadu.

Ukupna suma koja će biti isplaćena je 5.984.400 dinara. Od novih čuvara u gradu očekuje se da promatraju površine gdje su postavljeni kontejneri, sprečavaju uništavanje metalne konstrukcije podzemnih kontejnera, kao i neovlašteno iznošenje smeća iz kontejnera, piše N1 Srbija.

Također, čuvari će sprječavati ispisivanje grafita i lijepljenje plakata po kontejnerima, sprječavati će i gasiti požare. Osim toga reagirat će na sumnjive predmete pored kontejnera, kao i na sumnjive osobe kraj njih. Dakle, sve ono što je u nadležnosti gradske komunalne policije.

U Gradskoj čistoći navode za 021.rs da Komunalna policija i inspekcijske službe rade svoj posao svakodnevno, ali da nemaju dovoljno kapaciteta kako bi se ovaj problem riješio. Glavni razlog za angažiranje čuvara, kako kažu u "Čistoći", jeste šteta koju nanose sakupljači sekundarnih sirovina.

Gradom će patrolirati istovremeno dvije patrole sa dvojicom pripadnika osiguranja. Veću pozornost prilikom bacanja smeća građani će morati da obrate u periodu od 16 sati do osam sati ujutro, jer će tada patrole krstariti gradom.

Kopirati
Drag cursor here to close