seks na recept

Njemački Zeleni bi uveli seks 'iz proračuna' za ugrožene skupine

Lifestyle / Flash | 08. 01. 2017. u 11:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornica njemačke stranke Zelenih u njemačkom Bundestagu, Elisabeth Scharfenberg, iznijela je prijedlog da se bolesnima ili tjelesno hendikepiranima ubuduće zakonski osigura seks na recept, piše „Welt am Sonntag“.

Naravno, takve usluge pružala bi profesionalna prostitutka, a bilo bi joj plaćeno iz proračuna.

Svaka općina mogla bi, u tom slučaju, dogovoriti uvjete pružanja usluga, bilo putem javnog natječaja ili izravnim dogovorom s pružatelji(ca)ma usluga.

Primjer na koji se ova političarka poziva potječe iz njima susjedne Nizozemske. Tamo se, naime, mogu zatražiti usluge takozvane seksualne asistentice, certificirane prostitutke, s kojom je dogovoreno pružanje navedenih usluga osobama koje ih potrebuju, uz pomoć nadležne službe.

Trend specijalizacije za seksualnu asistenticu u novije je vrijeme sve prisutniji u Njemačkoj. Neke prostitutke se 'oglašavaju' na taj način, navodeći to kao svoju 'dodatnu djelatnost', radeći za klijente koji su smješteni u razne institucije za njegu oboljelih ili na drugi način hendikepiranih osoba.

Elisabeth Scharfenberg (Stranka Zelenih)

Mnogi se u Njemačkoj, međutim, ne slažu s predloženim konceptom da proračuni pokrivaju takve vrste usluga, smatrajući ih nedostojnim i ponižavajućim za čovjeka.

"Radi se u konačnici o tome da se kod takvih ljudi na spomenuti način amortizira napetost, nakon čega su oni ponovno kooperativni i jednostavniji za njegu, što odgovara osoblju koje o njima skrbi", kaže profesor Wilhelm Frieling-Sonnenberg, specijalist za ovu oblast na visokoj školi Nordhausen.

S druge strane, savjetnica za seksualne probleme osoba s posebnim potrebama, Vanessa del Rae, smatra kako bi takva uloga certificiranih prostitutki bila 'blagoslov s neba' za klijente takvih domova, ali i za sam personal koji te ljude njeguje.

Kopirati
Drag cursor here to close