Skida se prašina

Napokon službeno: Stiže nastavak filma "Muškarci koji mrze žene"

Kultura / Film TV | 15. 03. 2017. u 07:10 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja čini se kako se Lisbeth Salander napokon vraća na filmska platna. Sony skida prašinu s franšize Muškarci koji mrze žene kako bi napravili novi nastavak pod nazivom The Girl in the Spider's Web.

Novi nastavak režirat će Fede Alvarez (Don't Breathe), a za datum premijere Sony je odabrao 5. listopada sljedeće godine. Trenutno su u potrazi za novom glumicom koja bi utjelovila Salander, piše mojtv.hr.

U filmskoj adaptaciji iz 2011. godine, koju je režirao David Fincher, pankericu/hakericu glumila je Rooney Mara, i ta joj je uloga stavila na A-listu glumaca, posebno nakon što je zaradila nominaciju za Oskara. Novinara Mikaela Blomkvista utjelovio je Daniel Craig.

Fincherova verzija zaradila je pet nominacija za Oskara, te osvojila jedan - za montažu. Postojali su planovi da se nastavak napravi s originalnom postavom, ali nakon toliko godina neuspjelih pokušaja ta je ideja propala.

"Vrlo sam uzbuđen i zahvalan na ovoj prilici", rekao je Alvarez u izjavi. "Sony mi je postala obitelj i ne mogu zamisliti uzbudljiviji projekt kojim bi proslavio naš odnos. Lisbeth Salander je onaj tip lika kojem svaki redatelj želi udahnuti život. Imamo fantastičan scenarij, a sada dolazi najzabavniji dio - naći našu Lisbeth."

Muškarci koji mrze žene prvi je roman u Millenium serijalu švedskog autora Stiega Larssona. On je originalno planirao deset romana u serijalu, ali je preminuo prije no što su knjige bile gotove tako da je ostavio samo tri dovršena djela.

Kopirati
Drag cursor here to close