i smršavjeti

Namirnice uz koje ćeš smanjiti želju za šećerom

Lifestyle / Zdravlje | 13. 03. 2017. u 09:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednostavni šećeri, poput konzumnog šećera u našoj prehrani, ako se jedu u većim količinama stvaraju tzv. začarani krug. Naime, jednostavni šećeri brzo dolaze u naš krvotok te brzo dostižu veliku koncentraciju

Jednostavni šećeri, poput konzumnog šećera u našoj prehrani, ako se jedu u većim količinama stvaraju tzv. začarani krug. Naime, jednostavni šećeri brzo dolaze u naš krvotok te brzo dostižu veliku koncentraciju. Nakon brzog rasta slijedi i brzi pad zbog čega organizam šalje signale da želi novu dozu šećera. Za razbijanje tog začaranog kruga preporučuje se unositi sljedeće namirnice koje unatoč tome što sadrže šećere, mogu se pohvaliti i sadržajem nekih drugih korisnih i organizmu potrebnih nutrijenata, piše Zdrava krava.

Jabuka

Jedna od najboljih namirnica koje pomažu zadovoljiti želju za slatkim su jabuke. Sadrže obilje topivih vlakana za više sitosti, dugo se žvaču uslijed čega organizam odašilje signale sitosti i slatke su. Ako se osjećaš gladno nakon što pojedeš jabuku, pojedi i komadić sira zajedno s jabukom.

Kukuruz

Kukuruz je prirodno sladak i može zadovoljiti našu želju za slatkim. Osim toga, sadrži i vitamine, minerale i prehrambena vlakna te je bolja opcija za zadovoljavanje želje za slatkim od industrijskih keksa.

Batat

Batat je sladak i može se koristiti kako u slanim tako i u slatkim jelima. Osim slatkoće, tvom organizmu doprinosi i sa udjelom beta karotena i mnogih drugih vitamina i minerala.

Rajčica

Rajčice nam mogu pomoći u borbi protiv navale želje za slatkom hranom zbog sadržaja serotonina. Određena su istraživanja pokazala kako je niska razina serotonina krivac za povećanu želju za slatkom hranom. Serotonin je neurotransmiter koji govori mozgu da su potrebe za šećerom zadovoljene.

Kopirati
Drag cursor here to close