Nenormalno ponašanje

Najmoćnija obitelj: Za stolom su se ponašali kao svinje

Lifestyle / Flash | 19. 01. 2017. u 16:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njgori dan u životu Jackie Kennedy počeo je kao sunčani dan, a završio kao tragedija koja nije pogodila samo nju, već cijelu Ameriku. Ubojstvo JFK-a u Dallasu 22. studenog 1963. godine postala je jedna od najpoznatijih scena u modernoj povijesti - Jackie u svom prepoznatljivom rozom kostimu, koja se penje preko stražnjeg dijela limuzine gdje je bilo beživotno tijelo njenog supruga, samo par sekundi ranije upucanog iz daljine, prenosi Express.hr.

Jackie se sa djecom Caroline i Johnom mlađim iselila iz Bijele kuće 2. prosinca iste godine, a od vozača kojeg je imala na raspolaganju je tražila da kad ju vozi da izbjegava ulice iz kojih može vidjeti Bijelu kuću. Uspomene su bile previše bolne i Jackie nije mogla podnijeti čak ni pogled na zdanje u kojem je nekad provodila vrijeme s JFK-om.

Nikad nakon ubojstva Jackie nije javno govorila o njihovom braku, a sve ponude da napiše knjigu o životu s JFK-om glatko je odbila. Objavljen je čitav niz njezinih biografija, ali ona nije sudjelovala u pisanju nijedne.

No, među svim informacijama i pričama koje su objavljene tijekom godina nakon ubojstva Kennedyja izdvaja se nekoliko stvari o kojima javnost vrlo malo zna. Tako je primjerice Jackie planirala razvesti se od JFK-a, jer više nije mogla trpiti njegove ljubavne afere.

Još do medenog mjeseca JFK je imao pravi harem ljubavnica, a njegova 'štacija' za orgije bio je hotel u Washingtonu, Mayflower. Događaj koji je presudio bila je Kennedyjeva proslava rođendana u Madison Square Gardenu 1962. godine, kada je predsjedniku pjevala Marilyn Monroe. O svojim planovima da bi se razvela pričala je majci, a navodno je Kennedyjev otac bio taj koji ju je spriječio da postane prva "Prva dama" koja će se razvesti od aktualnog američkog predsjednika.

JFK-ov otac joj je navodno ponudio milijun dolara da se ne razvede, na što mu je Jackie rekla: "Koštat ćete 20 milijuna ako tvoj sin doma donese neku spolnu bolest koju je pokupio od svojih kurvi."

Taj se razgovor vodio nakon što je Jackie jednom iznenada i nenajavljeno banula u njegov ured, dok je on bio usred oralnog seksa s tajnicom Peggy Ashe. Kennedy je i prije nego je postao predsjednik imao povijest seksualnih afera i još dok je bio senator on i Jackie su se stalno zbog toga svađali.

Jedne večeri, kada se vratio nakon tko zna kojeg susreta s jednom od svojih ljubavnica, toliko su se posvađali da ih je čula cijela ulica. Za Jackie je to završilo tragično, jer ju je baš nakon te svađe JFK, kako bi 'oprao' sebe, nju poslao u psihijatrijsku bolnicu, gdje je prošla tri mučne terapije elektrošokovima. Jackie nije voljela njegovu obitelj. Jedina osoba od svih Kennedyjevih koju je cijenila, bio je njegov otac. U svojim ranim dnevnicima opisivala je obiteljska druženja, pa je između ostalog napisala: "Stari Joe je jedini koji se zna ponašati za stolom. Ostatak Kennedyjevih su poput svinja. Teddy i Bobby su se skoro potukli oko toga tko će dobiti više pire krumpira."

No, nakon Kennedyjevog ubojstva nije dugo samovala. Imala je vojsku muških obožavatelja, a pet godina kasnije donijela je možda i najbolju odluku u životu - udala se za grčkog milijardera Aristotla Onassisa, koji je bio lud za njom. Ali, u njenom rodnom gradu kao uostalom u većem dijelu Amerike ta je vijest dočekana sa zgražanjem, poput izdaje.

Reakcije su bile slične poput onih kada je kraljevska obitelj doznala da je princeza Diana u ljubavnoj vezi s Dodijem Fayedom. Fascinatan, ali i tragičan život Jackie O opisan je u velikom filmskom hitu Jackie, koju glumi Natalie Portman, kojoj se za ulogu slavne Jackie smiješi Oscar. Podsjetimo, film u kina dolazi 19. siječnja.

Kopirati
Drag cursor here to close