Najkraći međunarodni let na svijetu trajat će svega osam minuta
Komercijalizacija
OBJAVA: Četvrtak, 22. rujna 2016. 23:26
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: S.S.
Putnički avion nebo
0

Do sada je najkraći međunarodni komercijalni let trajao 10 minuta i povezivao je Beč i Bratislavu.

Komercijalni avio-prijevoznik ponudit će najkraći međunarodni let na svijetu koji traje samo osam minuta. Riječ je o letu koji povezuje St. Gallen u Švicarskoj i Friedrichshafen u Njemačkoj, udaljene svega 20 kilometara. Let bi trebao koštati oko 50 eura, piše B92.

Do sada je najkraći međunarodni komercijalni let trajao 10 minuta i povezivao je Beč i Bratislavu.

Kada je riječ o domaćim letovima, najkraći na svijetu traje samo 47 sekundi. Toliko traje let između Vestreja i Papa Vestreja u Orkney otocima na sjeveru Škotske, udaljenim samo dva i pol kilometra. Ovaj let koji službeno traje 120 sekundi, ali pri dobrim uvjetima može biti realiziran za dvostruko manje vremena, nudi Logan air.

Poređenja radi, rastojanje koje avion prelazi na ovoj relaciji je kraće od dužine piste aerodroma u Edinburghu. Ipak, vožnja trajektom između Vestreja i Papa Vestreja traje 59 minuta, što daje veliku prednost avionu.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.