Upaljen meteoalarm

Najavljena obilna kiša i jak vjetar za Hercegovinu

Lifestyle / Flash | 05. 02. 2017. u 08:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog jakih udara vjetra i obilne kiše za područje mostarske, trebinjske i livanjske regije upaljen je žuti meteoalarm. Ovaj meteoalarm označava potencijalno opasno vrijeme, te poziva građane na oprez.

''Očekuje se od 20 do 40 l/m2, kao i udari vjetra od 40 do 60 km/h'', priopćila je Civilna zaštita HNŽ-a.

Inače, u sjeverozapadnim područjima jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme, a mjestimično je registrirana i slaba kiša. U ostalim djelovima malo do umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -6 stupnjeva, Bugojno, Kupres, Livno, Sokolac i Zenica 3, Sanski Most 4, Ivan Sedlo, Jajce i Srebrenica 5, Sarajevo i Čapljina 6, Bihać, Tuzla i Zvornik 7, Banja Luka, Doboj, Mostar i Trebinje 8, Gradačac i Neum 9 i Bijeljina 10 stupnjeva.

Danas se u našoj zemlji prijepodne očekuje umjereno, a ponegdje i pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima novo naoblačenje praćeno kišom, na planinama sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne intenzivnije padavine, gdje se očekuje od 15 do 25, lokalno 30 l/m2. U ostalim područjima padavine slabog intenziteta. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 8 do 13, na jugu od 12 do 16 stupnjeva.

 

Kopirati
Drag cursor here to close