Paklarske Stijene

Na Vlašiću obilježeni ''Dani planinara Herceg-Bosne''

Lifestyle / Zdravlje | 20. 08. 2017. u 17:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Planinarski savez Herceg-Bosne organizirao je Dane planinara Herceg-Bosne. Spomenuti dani organizirani su od strane Planinarskog društva "Paklarske Stijene" koji su i održani na lokaciji njihovog planinarskog doma "Paklarske Stijene" na planini Vlašić, plato Galica.

U ovoj proslavi sudjelovalo je preko stotinu planinara kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Hrvatske i drugih susjednim zemalja.

U planinarskom domu "Paklarske Stijene" bio je osiguran smještaj, a kako je zbog velikog broja posjetitelja i zaljubljenika u planinu najavilo svoj dolazak na ovaj događaj, organizatori su u ponudi imali i okolne vikendice i šatore.

Druženje je započelo u petak poslijepodne kada su na Vlašić pristigli članovi raznih planinarskih društava.

Planirano je nekoliko planinarskih tura,od lakših do srednje teških, za svakog ponešto. U subotu ujutro preko stotinjak planinara krenulo je put okolnih vrhova planine Vlašić.

U poslijepodnevnim satima, nakon povratka sa planinarskih ruta, organizatori su pripremili ručak za sve sudionike. Iako je natjecateljski dio bio predviđen za nedjelju, organizatori su to prebacili za subotu poslijepodne jer je za nedjleju bila najavljeno pogoršanje vremena.

Nakon natjecateljskog djela programa slijedio je zabavni, uz prigodnu večeru i glazbu uživo. Svim sudionicima organizatori su uručili prigodne nagrade i zahvalnice na sudjelovanju.

Također je bila organizirana i večera za sve predstavnike planinarskih društava sa predsjednikom planinarskog saveza Herceg-Bosne. Između ostalog, bilo je i priče o novoosnovanom krovnom planinarskom savezu Bosne i Hercegovine.

Zabava je potrajala do ranih jutarnjih sati.

''Vremenske prognoze su se pokazale točnim pa nas je jutros dočekala gusta magla i kiša. Nakon doručka svi sudionici su sudjelovali na Svetoj misi održanoj na mjestu gdje su dana 15. svibnja 1992. godine pripadnici JNA i Paravojne srpske postrojbe likvidirale 14 hrvatskih branitelja pripadnika HVO brigade "Travnička". Veliko hvala organizatorima na gostoprimstvu i sve pohvale na vrhunskoj organizaciji, do nekog idućeg druženja i susreta - Vedro'', poručili su sudionici.

Kopirati
Drag cursor here to close