MC pavarotti

Na putu za jug - Mostar spreman za gitarijadu

Lifestyle / Flash | 09. 08. 2017. u 10:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložbom rock fotografija i promocijom knjige ''Indexi – U inat godinama'', autora Josipa Dujmovića, započet će treće izdanje gitarijade ''Na putu za jug'' u galeriji Muzičkog centra Pavarotti, a promocija knjige, o kojoj će govoriti autor, će početi u 21 sat.

Nakon predstavljanja ovog dokumentaristički sjajnog opisa jedne od najvećih grupa sa ovih prostora, čut ćemo neke od najpoznatijih numera Indexa u izvođenju mostarskog autora Elvedina Delića Dele.

Inače, organizatoti su pripremili bogat program, vidjet ćemo čak 12 bendova.

Pored grupa koje će se boriti za vrijedne nagrade, a to su: Dum Dum (Sarajevo), Grefran (Bihać), Kob (Kostajnica), Starbridge (Sarajevo), Crni dani Cerna (Lukavac), Pajperov smijeh (Banja Luka), Snake Eater (Sarajevo) i The Sinergy (Tuzla), kao specijalni gosti nastupit će naše poznate grupe „Konvoj“ (10.8.) i „Generacija bez kompasa“ – Tribute to Smak (11.8.), dok će na večeri proglašenja pobjednika, 12.8., nastupiti goraždanska grupa „Cacafuego“ (pobjednici prve gitarijade) i beogradske „Škrtice“, koje predvodi Zoran Kostić Cane.

Članovi glavnog žirija su: predsjednik Nebojša Antonijević Anton- gitarista grupe Partibrejkers, Dragutin Matošević, Josip Dujmović, Emir Hot i Senad Trnovac.

Prvoplasirana grupa će biti nagrađena trodnevnim snimanjem singla u studiju „A“ MC Pavarotti, a predviđene su i nagrade za najboljeg gitaristu (gitara QRich, ručni rad), te vrijednosni vaučeri za najboljeg pjevača, basistu i bubnjara, koje dodjeljuje Music Shop Brothers.

Cijene ulaznica su 10KM dnevna i 20KM festivalska ulaznica. Ulaz za 9.8. je besplatan.

Prodaja ulaznica se vrši u Muzičkom centru Pavarotti.

Nakon svake programske večeri predviđen je after party u Cafe baru „Duradžik“.

Kopirati
Drag cursor here to close