BoHeMSA

Mostarski studenti i liječnici pregledavali stanovnike Roškog Polja

Lifestyle / Flash | 30. 04. 2017. u 06:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 29. travnja 2017. Udruga studenata medicine BoHeMSA LC Mostar je u sklopu svog projekta " Village" posjetila stanovnike Roškog Polja kraj Tomislavgrada te im omogućila mjerenje besplatnog krvnog tlaka i šećera u krvi, opći pregled koji je uključivao pregled pluća, srca, abdomena, EKG te su stanovnici bili u mogućnosti dobiti besplatno lijek ukoliko je to bilo potrebno, priopćenoje iz BoHeMSA-e.

Akcija je održana u OŠ u Roškom Polju , a počela je u 11:00 h te je trajala do 15:30 h. Ukupno je obavljeno oko 100 pregleda lokalnih mještana, te je nakon pregleda u OŠ bila i osigurana kućna posjeta doktora starijim i nemoćnim ljudima tog mjesta.

U projektu je sudjelovalo osam studenata medicine starijih godina Medicinskog fakulteta u Mostaru, te tri doktora, i to doktor interne medicine Josip Petrović, doktorica obiteljske medicine Marnela Palameta i doktor opće prakse Dino Markota.

Studenti medicine navode da je akcija prošla uspješno, te da je odaziv bio jako dobar.

''Ovim se putem želimo zahvaliti Studentskom zboru Mostar, Cherka company doo, SKB Mostar, doktorima na strpljenju i domaćinima fra Jozi Radošu zvanom Đoka i gosp Anti Đikiću na toplom i velikodušnom gostoprimstvu'', navedeno je u priopćenju BOHEMSA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close