Najtopliji grad

Mostar: Službeno izmjeren 41 stupanj

Lifestyle / Flash | 09. 08. 2017. u 12:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je 14 sati izmjeren 41 stupanj Celzija, priopćio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH. Mostar je time i službeno postao najtopliji grad u BiH.

Danas je u BiH bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka bilo je u sjeverozapadnim dijelovima.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 23, Bihać i Sokolac 33, Bugojno, Ivan-sedlo i Zvornik 34, Prijedor i Srebrenica 35, Gradačac, Livno, Neum i Sarajevo 36, Banja Luka, Jajce i Sanski Most 37, Grude, Široki Brijeg, Trebinje, Tuzla i Zenica 38, Doboj 39 i Mostar 41 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano i vruće, tijekom dana uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima na sjeveru i sjeverozapadu Bosne sa pljuskovima i grmljavinom.

Vjetar slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu od 23 do 26, a najviša dnevne od 33 do 39, na jugu i sjeveru BiH do 42 stupnja.

U Sarajevu će biti sunčano i vruće, tijekom dana uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna oko 37 stupnjeva.

U četvrtak se nastavlja razdoblje lošijih biometeoroloških prilika. Temperature zraka bit će visoke tako da će problemi kod osjetljivih osoba biti jako izraženi, a dodatne poteškoće mogao bi uzrokovati povećan sadržaj vlage.

Neophodno je i dalje posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja, te se ne izlagati pretjeranim naporima, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close