Sutra isto

Mostar s 39 Celzijevih stupnjeva najtopliji grad u Europi

Lifestyle / Flash | 08. 07. 2017. u 13:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa izmjerenih 39 stupnjeva Celzijevih Mostar je u subotu bio najtopliji grad u Bosni i Hercegovini, potvrido je Federalni Hidrometeorološki zavod BiH.

Bljesakinfo provjerio je temperature u ostalim gradovima Europe, te smo ustanovili kako je Mostar zabilježio najvišu dnevnu temperaturu u cijeloj Europi! Najbliža Mostaru bila je Nikozija, u kojoj je izmjereno 38 stupnjeva celzijevih.

Uza Mostara najtoplije su bile Grude sa 27, potom Banja Luka i Trebinej sa 35...

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno sunčano i vruće. Jači razvoj naoblake će u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovat lokalne pljuskove i grmljavinu koji su najizgledniji u Krajini, središnjim i zapadnim područjima Bosne i sjevernim dijelovima Hercegovine. Lokalno je moguća i pojava grada.

Vjetar slab, južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 14 i 20, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna temperatura zraka između 32 i 37, na jugu zemlje do 39 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano vrijeme. Poslijepodne, razvojem naoblake moguć je kratkotrajni pljusak i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 15, najviša dnevna temperatura oko 32 stupnja.

U BiH danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 16 stepeni, Ivan Sedlo 26, Sokolac 27, Sarajevo i Srebrenica 29, Tuzla 30, Bugojno i Zvornik 31, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Livno, Neum i Zenica 32, Bihać i Sanski Most 33, Banja Luka i Trebinje 35, Grude 37 i Mostar 39 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close