Aplauz za Mostar

Mostar Rock School nastavlja živjeti!

Lifestyle / Flash | 23. 03. 2017. u 16:36 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon deset mjeseci kriznog razdoblja za Mostar Rock School dolaze bolji dani.

Fundraising kampanja koju su imali kroz razdoblje od četiri mjeseca je, kako se čini, urodila plodom.

''Mi se želimo zahvaliti svima koji su pomogli, kako novčano, tako i razglašavanjem informacije. Nije se bilo lako odlučiti na kampanju, koja je za nas u nekom momentu bila kao ispružena ruka na gradskom semaforu. Naročito poslije svih rezultata koje smo napravili'', rekao je u razgovoru za Bljesak.info Orhan Maslo Oha menadžer Mostar Rock Schoola.

Mostar Rock School u svom djelovanju ima iznimne rezultate, a definitivno je pokrenuo i urbanu kulturu grada.

Trud će uroditi plodom

''Imali smo preko 60 koncerata, preko 500 mladih ljudi koji su direktno surađivali ili prolazili kroz nastavni sustav škole i koji su stvorili preko 500 autorskih djela. Organizirali smo dva glazbena kampa gdje smo uvezali mlade iz 18 BH gradova. Radili smo i razmjene studenata i predavača u Sloveniji, Nizozemskoj, Austriji, Srbiji i Makedoniji. Može se reći da smo možda i glavna kapsula koja zadnjih godina ubrzano razvija urbanu gradsku glazbenu scenu grada Mostara. Godišnje ''naše prostorije sviraju'' preko 7000 sati. Bilo je teško poslije svega toga pružiti ruku i tražiti pomoć. Vjerujemo u to što radimo. A dokaz tome je i činjenica da smo upravo u srcu krize otvorili svoja vrata i primili rekordni broj od 110 redovnih polaznika u petoj generaciji Rock škole'', priča Orhan, navodeći kako je škola dala sve od sebe da opstane, a čini se, da će sav trud, zalaganje i vjera u njihovu društvenu ulogu uroditi plodom.

''Grad Mostar je u ovoj godini donio dobre vijesti za Rock školu Mostar. Ispoštovali su obećanje i pomogli nam da se od siječnja 2017. godine u potpunosti rasteretimo troškova koje smo imali prema MC Pavarotti kako bi koristili prostorije za nastavu. Odjel društvenih djelatnosti Grada Mostara je bio jako profesionalan i Grad Mostar je u konačnici ispunio obećanje u najkraćem mogućem roku. Mi kao glazbenici dobivamo aplauz, ali u ovom slučaju za ovu gestu definitivno dajemo veliki aplauz za tim Odjela društvenih djelatnosti. Dobra karma se nastavlja pa tako u idućem tjednu očekujemo potpisivanje ugovora sa donatorom koji će kontribuirati u potrebnim sredstvima i koji će se obvezati da škola nastavi sa radom svojih osnovnih/nastavnih aktivnosti u sljedeće 3 godine'', rekao nam je Orhan, donoseći dobre vijesti za sve mlade glazbenike.

Velik broj ideja

Da bi se kockice u potpunosti složile za sljedeće tri godine rada, kaže Orhan, potreban im je još jedan donator koji se u proteklom periodu također najavio, a i s njima očekuju potpisivanje već idući mjesec.

''Rock škola ima veliki broj ideja na čekanju, kontinuitet glazbenih kampova koji će uvezati mlade iz većeg broja gradova u BiH i regiji, pokretanje mobilne Rock škole koja će raditi na urbanizaciji kulturne scene u manjim mjestima u Hercegovini, te nastaviti sa razmjenama studenata sa poznatim Europskim akademijama moderne glazbe. U budućnosti želimo pokrenuti i booking sektor koji će objediniti bazu podataka svih klubova i festivala u regiji kako bi mladi umjetnici mogli prezentirati svoje stvaralaštvo regionalno, te u konačnici zaraditi svoj kruh baveći se onim što vole i žele raditi'', kaže Orhan, zaključujući da su pred ovom školom brojni izazovi.

''Mi našim izazovima trčimo u susret i radujemo se svakom novom naizgled nerješivom zadatku. Mostar Rock School - the school that rocks!''

Kopirati
Drag cursor here to close