Mostar: Pučka kuhinja će se otvoriti u čast Didaka Buntića
5.rujna
OBJAVA: Utorak, 21. veljače 2017. 14:06
IZVOR: Fena
AUTOR: K.K.
Fra Iko Skoko DOMPES
1

Pučka će se kuhinja otvoriti u čast fra Didaka Buntića, odnosno na 100. obljetnicu od kada je on nahranio mnogobrojne gladne i spasio hercegovačku djecu

Pučka kuhinja fra Didaka Buntića, koja će biti namijenjena prvenstveno mostarskim beskućnicima, bit će otvorena 5. rujna u Mostaru, kazao je Feni voditelj cjelokupnog projekta "Dompes" i odgajatelj postulanata fra Iko Skoko.

Po njegovim riječima, pučka će se kuhinja otvoriti u čast fra Didaka Buntića, odnosno na 100. obljetnicu od kada je on nahranio mnogobrojne gladne i spasio hercegovačku djecu od sigurne smrti udomljavanjem u slavonskim obiteljima, a u njegovu čast bit će upriličena i svečana Akademija, najprije u sutra u Zagrebu, a zatim i u Mostaru 5. rujna ove godine.

''Na prvom mjestu Pučka kuhinja je namijenjena beskućnicima Mostara. (...) Želimo biti potpora Udruzi "Minores" (organizacija za pomoć beskućnicima, socijalno ugroženim osobama i mladima na području Mostara) u tome da beskućnicima osiguramo barem jedan topli obrok svakoga dana'', kazao je fra Iko te dodao kako u Mostaru trenutno ima 20-ak beskućnika.

Naglasio je kako je kuhinja namijenjena svima, bez obzira na nacionalnost.

''Kada netko pokuca na vrata samostana, nitko ga ne pita tko je, već mu pruži pomoć, a tako će biti i s Pučkom kuhinjom fra Didaka Buntića, koja će biti otvorena za sve'', zaključio je fra Iko Skoko.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Omer Vatric
prije 210 dan.
Otac hercegovine.nazalost danas je vrlo malo ljudi kao pokojni fra Didak.
+17
-2
0
-
Chrome