Za grupe iz BiH

Mostar: Prijave za Gitarijadu ''Na putu za jug'' otvorene do 10. srpnja

Lifestyle / Flash | 23. 06. 2017. u 12:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacijski tim Gitarijade "Na putu za jug" obavještava sve zainteresirane grupe iz BiH da su prijave otvorene do 10. srpnja ove godine,

Također obavještavaju da je završena izrada gitare QRich, model Stratocaster, ručni rad, a koja će pripasti najbolje ocijenjenom gitaristi.

Uz nagradu za najboljeg gitaristu, prvoplasirana grupa će biti nagrađena trodnevnim snimanjem singla u studiju „A“ MC Pavarotti, a predviđene su i nagrade za najboljeg pjevača, basistu i bubnjara, koje dodjeljuje Music Shop Brothers.

Poziv je otvoren za grupe iz BiH, bez obzira na starosnu dob i glazbeno usmjerenje. Također, ne mogu se prijaviti grupe koje imaju više od jednog objavljenog albuma.

Potrebno je da grupa u svom sastavu ima gitaristu. Natjecanje preferira grupe i nije predviđeno za samostalne gitariste i duete.

Zainteresirane grupe se trebaju prijaviti putem e maila: [email protected], a krajnji rok za prijavu je 10. srpnja ove godine.

Inače u revijalnom programu nastupit će bh. poznate grupe "Konvoj" (10.8.) i "Generacija bez kompasa“ – Tribute to Smak (11.8.), dok će na večeri proglašenja pobjednika, 12.8., nastupiti goraždanska grupa „Cacafuego“ (pobjednici prve gitarijade) i beogradske "Škrtice", koje predvodi Zoran Kostić Cane.

Prethodni dan, 9. kolovoza u prostoru Muzičkog centra Pavarotti bit će upriličena promocija knjige „Indexi – u inat godinama“, čiji je autor Josip Dujmović.

Isti dan bit će otvorena zanimljiva Izložba rock fotografije.

Nakon zeničke postavke ovo je predstavljanje regionalnih umjetnika fotografije mostarskoj publici, a njihovi uradci prikazuju posebne trenutke rock muzičara tijekom koncerata.

Članovi glavnog žirija su: predsjednik Nebojša Antonijević Anton- gitarista grupe Partibrejkers, Dragutin Matošević, Josip Dujmović, Emir Hot i Senad Trnovac.

Kopirati
Drag cursor here to close