14. studenoga

Mostar: Javna tribina o empatiji i duševnom zdravlju u našem društvu

Lifestyle / Flash | 10. 11. 2016. u 10:53 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad djecom (19. studenoga) i Svjetskog dana djeteta i rođendana UN-ove Konvencije o pravima djeteta (20 studenoga) na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru bit će održana javna tribina „Empatija i duševno zdravlje u našem društvu“.

Tribina će se održati u ponedjeljak, 14. studenoga 2016. godine, u amfiteatru „Gabrijel Jurkić“ (br. 21) s početkom u 12 sati, a o temi će govoriti prof. dr. Miro Jakovljević. Moderatorica tribine je dr. sc. Ivana Sivrić.

Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece i nasilja nad djecom obilježava se od 2000. godine na inicijativu Woman"s World Summit Foundation (WWSF) u cilju kreiranja kulture prevencije nasilja nad djecom širom svijeta te kako bi se promovirala dječja prava, kojima je glavni prioritet prevencija zlostavljanja djece u svakom obliku.

Svjetski dan djeteta proglašen je 20. studenoga 1954. u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda. Pet godina kasnije, 20. studenoga 1959., Ujedinjeni narodi su usvojili Deklaraciju o pravima djeteta, a 30 godina potom i Konvenciju o pravima djeteta, koju je prihvatila i Bosna i Hercegovina.

Kopirati
Drag cursor here to close