Vrućine

Mostar i Banja Luka 'pakleni' rekorderi u BiH

Lifestyle / Flash | 30. 07. 2017. u 14:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Bosni i Hercegovini prije podne bilo sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana u većem dijelu Bosne registrirani su pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 19 stupnjeva, Ivan Sedlo i Sokolac 29, Livno 31, Bihać, Neum, Sarajevo i Srebrenica 32, Zvornik 33, Bugojno, Gradačac, Trebinje i Tuzla 34, Bijeljina, Doboj, Grude, Prijedor i Sanski Most 35, Banja Luka i Mostar 36 stupnjea, priopćio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Meteorolozi su za danas izdali narančasti meteoalarm za šire područje BiH.

Za područje Banja Luke, Bihaća, Mostara, Prijedora, Sarajeva, Trebinja i Tuzle danas je, zbog visokih temperatura zraka, na snazi narančasti meteoalarm.

Inače, u ponedjeljak će kaže FHMZ prevladavati pretežno sunčano vrijeme.

U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom u istočnim i središnjim područjima Bosne i istočnim i jugoistočnim područjima Hercegovine. Vjetar uglavnom slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 31 i 37°C, na jugu zemlje do 39°C.u

Kopirati
Drag cursor here to close