Vrijedna donacija

Mostar: 32 nova kreveta za štićenike Dječjeg doma 'Egipatsko selo'

Lifestyle / Flash | 13. 06. 2017. u 14:18 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djeca koja žive u Dječjem domu ''Egipatsko selo'' danas su dobila nove krevete.

Naime, stanje u kojem se nalazi Dječji dom iz godine u godinu je sve teži, a djeca spavaju na starim željeznim krevetima, koji nimalo ne podsjećaju na dom. No to će se od danas promijeniti.

''Moj taxi grupacija donirala nam je 32 kreveta, za 32 mališana koja žive u Dječjem domu 'Egipatsko selo'. Ovo je jako vrijedna donacija za našu djecu. Ovo su zaista lijepi i kvalitetni dječji kreveti, djeca su se obradovala i nama je zadovoljstvo i ovim putem se zahvaljujem Moj taxi grupaciji na ovoj vrijednoj donaciji'', rekla je za Bljesak.info Dalida Demirović, nova direktorica Dječjeg centra.

Donatori su rekli kako su sasvim slučajno došli u posjet Dječjem domu 'Egipatsko selo', te su ostali šokirani stanjem koje su zatekli, pa su na ovaj način odlučili pomoći.

''Kada smo vidjeli stanje u kojem se nalazi Centar i kakvi su kreveti, u dogovoru s radnicima i upravom odlučili smo donirati krevete da djeci barem malo olakšamo život. Ovom prilikom pozivam sve poslovne subjekte da pomognu kao i mi'', rekao je Ivan Dragoje iz Moj taxi grupacije.

Demirović je objasnila da je pomoć Domu i djeci uvijek potrebna.

''Ono što je ovdje problem je da nam je Grad Mostar osnivač, a sredstva koja mjesečno dobivamo nisu dovoljna da bi pozitivno poslovali. Mi se uvijek moramo osloniti na pomoć dobrih ljudi i firmi, inače ne bi mogli funkcionirati. Ovakve donacije su dobro došle, jer za ovakve stvari mi nemamo sredstva. Također Intesa Sao Paolo će nam donirati madrace koji će uskoro doći, pa će djeca moći spavati na udobnim krevetima, koji su im i bili najpotrebniji. Ipak, djeci treba puno odmora i dobrog sna, jer na krevetima provedu cijelu noć'', kazala je Demirović.

Inače, djeca su smještena u tri stana i pored soba dosta vremena provode i u dnevnim boravcima, a trebaju im i nove klime, tepisi, odjeća, a i hrana je uvijek dobro došla.

''Nama je prioritet da prije zime djeci uvedemo klime s inverterom, kako bi se mogli grijati na zimu. Klime koje trenutno imamo nisu prilagođene za grijanje, imamo nekoliko grijalica, ali to nije rješenje i ne može ugrijati prostor u kojem borave djeca. Također bili bi jako zahvalni kada bi nam netko pomogao da renoviramo i obnovimo parket, jer on nije obnavljen oko 16 godina'', kazala je Demirović.

Dječji dom, je jedini dom ovoj djeci koji im pruža krov nad glavom i sigurno utočište. Stoga svi koji su u mogućnosti pozvani su da posjete Dječji dom i pomognu ali i provedu vrijeme u Domu s djecom i djelatnicima, jer njima nisu potrebna samo materijalna sredstva već i ljubav, druženje, prijateljstvo, s vršnjacima i građanima Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close