Mlade Hercegovke u borbi protiv nezaposlenosti pokrenule biznis
Uzele stvar u svoje ruke
OBJAVA: Srijeda, 16. prosinca 2015. 20:32
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.J.
Mlade Hercegovke u borbi protiv nezaposlenosti pokrenule biznis
0

Dok mnogi mladi odlaze iz Bosne i Hercegovine u potrazi za poslom, dvije odvažne 23-godišnjakinje i Hercegovine odlučile su se uzeti stvar u svoje ruke i pokrenuti vlastiti biznis.

Kristina i Anka imaju 23 godine i zaljubljenice su u cvijeće, a u razgovoru za moja.ba otkrivaju kako su se uputile u avanturu otvaranja vlastitog biznisa.

Anka dolazi iz Ljubuškog i studira razrednu nastavu u Mostaru, a Kristina dolazi iz Čitluka i studentica je kemije i biologije.

Ove dvije studentice svoju ljubav prema cvijeću i kreativnosti želje su pretočiti u posao, te su se angažirale u traženju ideja za pokretanje vlastitog posla.

''S obzirom na situaciju u našoj državi iz koje svi odlaze u potragu za poslom, naš je cilj da ostanemo i nešto postignemo. Tako smo odlučile otvoriti cvjećaru. Gledale smo programe sufinanciranja i tako smo naišle na start-up program na službenim stranicama Zavoda za zapošljavanje'', pričaju za moja.ba ove poduzetne studentice, pojašnjavajući kako je cilj ovog programa omogućiti poticaj nezaposlenima u Federaciji BiH radi samozapošljavanja i zapošljavanja drugih osoba u novootvorenim poslovnim subjektima.

''Naravno, odmah smo aplicirale i nakon određenog vremena je uslijedio poziv u kojem smo obaviještene da je naša ideja prošla. Potom je uslijedio administrativni dio posla koji je trajao više od pola godine, i u konačnici uređenje poslovnice. Kad je naš cvjetni studio pod imenom 'Bel fiore' napokon pokrenut, ostale su nam samo slatke brige'', kažu nam Kristina i Anka.
Kristina nam je ispričala, kako obje imaju ljubav i strast prema cvijeću, a preko ljeta su honorarno radile u cvjećarnici, te su odlazile na seminare i edukacije kako bi stekle sva potrebna znanja koja im mogu pomoći u ovom biznisu.

Anka je također članica World FlowerCouncila, organizacije koja je predana promoviranju mira u svijetu kroz ljepotu cvijeća i razmjenu znanja između florista i cvjećara.

Što se sve može pronaći u hrabroj radionici ovih mladih poduzetnih Hercegovki i što su poručile svojim vršnjacima pročitajte ovdje.

#bouquet #pink #gariful #karanfili #statica #handtidebouquet #freshflowers #belfiore

Fotografiju objavljuje Cvjetni studio "Bel Fiore" (@cvjetni.studio_bel.fiore)Pro 11, 2015 u 12:40 PST

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.